Orban, despre propunerea USR privind impozit zero pe salariul minim: O măsură populistă

Orban, despre propunerea USR privind impozit zero pe salariul minim: O măsură populistă

Premierul desemnat Ludovic Orban consideră că propunerea USR de a scuti de impozit salariul minim este o măsură strict populistă pe care nu o va susţine.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Legat de iniţiativa de scutire de impozitare a venitului minim, această propunere a existat în programul de guvernare al PSD, dar noi vedem acest lucru drept o măsură populistă. Orice venit trebuie impozitat. Există alte măsuri care pot să atragă voturi, nu trebuie să apelăm la aceste tertipuri populiste”, a declarat premierul desemnat Ludovic Orban, la Digi24.

Candidatul USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat recent că una dintre măsurile prevăzute în programul său pentru preşedinţia României este eliminarea impozitării salariului minim, el afirmând că trebuie „să încetăm să mai impozităm sărăcia”.

„Salariul minim nu trebuie să mai fie purtător de impozit. Impozit zero pentru salariul minim, pentru că nu din salariul minim se dezvoltă o societate. Nu din salariul minim, din salariul de supravieţuire se construieşte un buget naţional şi atunci, dacă vrem într-adevăr să încurajăm dezvoltarea şi să încurajăm antreprenoriatul, reducerea impozitării pe muncă este una dintre direcţiile pe care noi le vedem”, a menţionat Dan Barna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: