Ministrul Muncii, precizări despre pensionarii care beneficiază de recalculare. Toţi vor primi înştiinţare acasă

Ministrul Muncii, precizări despre pensionarii care beneficiază de recalculare. Toţi vor primi înştiinţare acasă

Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat sâmbătă seară că pensionarii vor primi prin poştă scrisori prin care vor fi informaţi cu privire la situaţia recalculată a pensiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum se achită primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achită diferenţele începând cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmând ca activitatea de recalculare a Legii 221 să fie continuată în aşa fel ca până la 30 septembrie 2019 să închidem această recalculare. De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1265 de lei”, a anunţat ministrul Muncii Marius Budăi, sâmbătă seară, la România TV.

Ministrul a explicat şi care sunt pensionarii care se încadrează la recalcularea pensiei.

”Acele categorii de pensionari care au lucrat în grupele I şi a II-a de muncă şi care la momentul ieşirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de muncă nu intră la această recalculare, a mai spus ministrul. Dacă au punctaj zero, dar au stagiu în grupa de muncă, înseamnă că se încadrează. Dacă nu, nu se încadrează”, a explicat Marius Budăi, citat de Mediafax. 

Pentru a elimina dubiile cu privire la pensionarii care beneficiază şi care nu de această de recalculare, ministrul Budăi a spus că a decis, în urma unei discuţii cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă, ca toţi ceilalţi pensionari, până la 100.000, să primească o scrisoare de informare acasă în cel mult o lună ca ”să ştie fiecare cine va primi decizia până la 1 septembrie şi să ieşim odată din acest amalgam al discuţiilor” şi pentru că puţini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ, a mai explicat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: