Vom putea afla cum ni se calculează pensia. Decizia de pensionare va veni însoţită de un buletin de calcul

Vom putea afla cum ni se calculează
pensia. Decizia de pensionare va veni însoţită de un buletin de calcul

Pensionarii vor primi, alături de decizia de pensionare, şi un buletin care arată cum le-a fost calculată pensia FOTO Adevărul

Fiecare pensionar din România va afla cum îi este calculată pensia, urmând să primească, laolaltă cu decizia de pensionare, şi un buletin de calcul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Buletinul de calcul va conţine în primul rând date esenţiale precum numărul de dosar al pensiei, categoria de pensie, datele de identificare ale pensionarului (CNP, nume şi prenume, data naşterii, etc.). În al doilea rând, buletinul va preciza numărul de puncte realizate de titular în perioada în care a lucrat, punctele în funcţie de contribuţia la pensia suplimentară, respectiv totalul de puncte, dar şi stagiul complet de cotizare care este utilizat la determinarea punctajului mediu anual.

Măsura a fost anunţată de ministrul Muncii Violeta Alexandru, care ne-a spus că are în lucru un proiect de ordin de ministru în acest sens.

„Decizia de pensionare trebuie să fie trimisă fiecărui pensionar însoţită de Buletinul de calcul. Fiecare pensionar are dreptul să ştie cum i-a fost calculată pensia pe baza contribuţiilor plătite. O simplă măsură pentru normalitate!”, a scris Alexandru, pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: