Eurostat: România a avut cea mai mare creştere economică din UE, în trimestrul III

Eurostat: România a avut cea mai mare creştere
economică din UE, în trimestrul III

România a avut cea mai mare creştere economică dintre cele 28 de state din Uniunea Europeană în trimestrul III al acestui an, de 8,6%, arată institutul european de statistică Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Eurostat, cele mai semnificative creşteri ale Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul III comparativ cu perioada similară a anului trecut, au fost în România (8,6%), Letonia (6,2%) şi Cehia şi Polonia (ambele cu 5%).

Scăderi ale PIB-ului nu s-au înregistrat în niciunul din statele membre, în trimestrul III, însă cele mai lente creşteri au avut loc în Danemarca (1,1%), Marea Britanie (1,5%) şi Belgia (1,7%).

Atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi al zonei euro, PIB-ul a crescut cu 2,5% în cel de-al treilea trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Faţă de trimestrul anterior, PIB-ul statelor UE şi al zonei euro au crescut cu 0,6%.

Economia românească a accelerat în al treilea trimestru al acestui an, înregistrând un avans de 8,8%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), care depăşesc sensibil prognozele analiştilor. În ceea ce priveşte evoluţia faţă de trimestrul anterior, creşterea din al treilea trimestru din acest an a fost de 2,6%, după +2% atât în al doilea, cât şi în primul trimestru al anului, arată seriile publicate marţi de INS.

citeste totul despre: