Ce înseamnă că ne împrumutăm la dobânzi negative

Ce înseamnă că ne împrumutăm la dobânzi negative

România a reuşit o premieră istorică

În premieră, România s-a împrumutat în euro la dobânzi negative, joi. Acest lucru înseamnă că vom da înapoi mai puţini bani decât am împrumutat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este o veste istorică pentru România. Astrăzi, pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative, în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate”, a declarat ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, desemnat premier de Klaus Iohannis.

„Ce înseamnă dobânzi negative? Înseamnă că dacă ne împrumutăm un leu, trebuie să dăm înapoi 90 de bani. Nu mai aruncăm povara împrumuturilor pe generaţiile viitoare, ci dăm înapoi mai puţini bani”, a explicat Florin Cîţu.

România a împrumutat joi circa 150 de milioane de euro, la o dobândă medie negativă de -0,11%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională.

Acest lucru înseamnă că România va da înapoi doar 149.931.500 euro, cu 68.500 euro mai puţin decât a luat de la investitori. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: