BEI pune la dispoziţia fermierilor 7,5 milioane de euro prin Agricover Credit IFN România

BEI pune la dispoziţia fermierilor 7,5 milioane de euro prin Agricover Credit IFN România

Fermierii mici şi mijlocii din România vor beneficia de acces îmbunătăţit la finanţare datorită noilor fonduri acordate prin intermediul Agricover Credit IFN de către Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Ştiri pe aceeaşi temă

Finanţarea va fi acordattă pe baza acordului formalizat în 2020 pentru suma totală a împrumutului de 15 milioane euro, aprobată iniţial
 
Aceste fonduri sunt puse la dispoziţia Agricover Credit IFN, în plus faţă de prima tranşă de 7,5 milioane EUR accesată deja în 2020. Finanţarea BEI este garantată de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS).
 
Agricover Credit IFN finanţează sectorul agricol colaborând cu mai mult de 15% dintre fermierii profesionişti din România. Agricover Credit IFN este o filială a Agricover Holding S.A., care oferă servicii financiare personalizate fermierilor printr-un model de afaceri integrat axat pe acoperirea nevoilor esenţiale de afaceri ale fermierilor.
 
Această a doua tranşă de noi fonduri va permite Agricover Credit IFN să ofere sprijin pentru împrumuturi fermierilor mijlocii şi mici, extinzându-şi finanţarea pentru a facilita creşterea durabilă a agriculturii şi a afacerilor agricole.
 
Vicepreşedintele BEI Christian Kettel-Thomsen a comentat în cadrul ceremoniei din 15 iulie care a avut loc la Bucureşti:
 
„Deblocarea investiţiilor în sectorul agricol este crucială pentru a permite agroindustriei să crească, să valorifice noi oportunităţi de afaceri şi să creeze locuri de muncă. Banca Europeană de Investiţii este încântată să consolideze cooperarea cu partenerul nostru românesc specializat şi dedicat finanţării fermierilor, Agricover Credit IFN, prin noua finanţare de 7,5 milioane EUR convenită astăzi la Bucureşti. ”
 
„Această a doua tranşă de finanţare din partea BEI consolidează poziţia Agricover Credit IFN de partener strategic pentru fermierii români, oferind sprijin financiar specializat pentru toate nevoile lor de dezvoltare. Pe lângă finanţarea fermierilor mari, susţinem fermierii mici şi mijlocii care au nevoie de ajutor financiar pentru a-şi dezvolta activităţile agricole într-un mod durabil.
 
Mulţumim BEI pentru încrederea în marele potenţial al agro-business-ului românesc şi pentru susţinerea modelului nostru operaţional de succes”, a declarat CEO Agricover Credit IFN, Robert Rekkers.
 
 
Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele sale membre. Oferă finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.
 
Agricover Holding S.A. este o societate de tip holding care deţine trei entităţi ale grupului, respectiv Agricover S.A. (specializată în distribuţia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN S.A. (instituţia financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor) şi Agricover Technology S.R.L. (prin care Grupul intenţionează, începând cu 2022, să ofere fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultura mondială şi, practic, să le faciliteze acestora o transformare a modului în care îşi desfăşoară activitatea prin intermediul accesării tehnologiilor digitale).
 
Încă de la înfiinţare, Grupul Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să îşi poată consolida în mod sistematic şi sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante şi la soluţii de finanţare adaptate specificului sectorului agricol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările