Autostrada Moldovei, prima amânare: Termenul de depunere a ofertelor pentru Ploieşti - Buzău a fost prelungit cu 20 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook/Cătălin Drulă
Foto Facebook/Cătălin Drulă

Termenul de depunere al ofertelor pentru autostrada Ploieşti - Buzău a fost prelungit cu 20 de zile, până la data de 24 august, potrivit anunţului publicat în SEAP, scrie economica.net.

„Vă informăm că Autoritatea Contractantă a transmis spre publicare în SEAP eratele la Anunţul de participare nr. CN1031451/01.06.2021 cu privire la prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 24.08.2021. Menţionăm faptul ca acest termen a fost stabilit astfel încât să fie proporţional cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoştinţa operatorilor economici prin Clarificările publicate. Totodată, vă informam că Autoritatea Contractantă va mai publica un Răspuns consolidat la toate solicitările de clarificare adresate de operatorii economici după data de 15.07.2021”, se arată într-o informare publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), consultată de economica.net.

Valoarea contractului pentru execuţia autostrăzii, cu lotul 1 Dumbrava - Mizil (km 0+000 - km 21+000), lotul 2 Mizil - Pietroasele (km 21+000 - km 49+350) şi lotul 3 Pietroasele - municipiul Buzău (km 49+350 - km 63+250), este estimată între 4,290 miliarde de lei şi 5,062 miliarde de lei, fără TVA.

Costul lucrărilor pentru lotul 1 este estimat între 1,655 miliarde de lei şi 1,952 miliarde de lei, fără TVA, pentru lotul 2 la 1,475 miliarde de lei şi 1,741 miliarde de lei, fără TVA, iar pentru lotul 3 valoarea este cuprinsă între 1,160 miliarde de lei şi 1,369 miliarde de lei, fără TVA.

Tipul procedurii este licitaţia deschisă, iar achiziţia nu implică încheierea unui acord-cadru, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 august 2021, ora 15:00, dată la care acestea vor fi deschise.

„Prezenta procedură de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa următoarei condiţii: încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. 

În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează şi/sau cererea/contractul de finanţare nu va acoperi valoarea ofertei desemnate câştigătoare, autoritatea contractanta va aplica prevederile art. 212 alin (1) lit. c) teza a II-a din Legea 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică", se spune în anunţ.

CNAIR estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în trimestrul IV al anului 2021.

Duratele contractelor pentru fiecare lot în parte este de 80 luni şi cuprinde: 20 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

„Durata contractelor de lucrări poate varia în funcţie de perioada de garanţie a lucrărilor ofertată de operatorii economici desemnaţi câştigători", precizează Compania de Drumuri. 

La începutul lunii mai, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă preciza că acesta este un proiect cu perdele forestiere – 160 de hectare, „efectiv o pădure liniară, patru spaţii de servicii, cu locuri pentru autovehicule rutiere”.

„Practic, tot traficul care vine dinspre Moldova va merge spre Bucureşti pe această autostradă”, menţiona ministrul.

  

Potrivit ministrului, A7 este coloana vertebrală a Moldovei, cei 320 km de la Paşcani până la autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti (Dumbrava) trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focşani şi Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR.

„Ne propunem ca până la sfârşitul verii să scoatem la licitaţie sectorul Buzău-Focşani, iar până la sfârşitul anului Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani”, afirma ministrul Transporturilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite