Angajatorii români aşteaptă în zadar forţa de muncă din India: Ambasada abia procesează cererile din luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anunt ambasada romaniei din new delhi

După ce „Adevărul” a semnalat în exclusivitate într-un material anterior problema capacităţii limitate de procesare a vizelor de către Ambasadei României de la New Delhi, informaţii recente confirmă faptul că instituţia este în continuare depăşită de situaţie.

Astfel, angajatorii români riscă să fie lăsaţi fără forţă de muncă din India, în timp ce agenţiile de plasare şi recrutare a personalului din Asia se află într-un haos fără precedent.

În momentul de faţă Ambasada României la New Delhi procesează vizele depuse în luna mai şi se află în continuare în dificultate în a gestiona volumul mare de vize solicitate, odată cu creşterea contingentului de muncitori străini la 50.000. Într-o notă informativă afişată pe una dintre uşile instituţiei se anunţă eliberarea de vize pentru solicitările depuse în luna mai. Spre deosebire de alte ţări cu care agenţiile de plasare şi recrutare a personalului străin lucrează şi unde întreg procesul durează maxim 4 luni, în India termenul este deja de 6 luni, timp în care atât angajatorii, cât şi angajaţii nu îşi pot desfăşura activitatea.

,,Pierdem clienţi şi contracte noi deoarece clientii ştiu că durează între 5 şi 6 luni de zile să ajungă personalul în ţară. Mai mult de atât, noi în calitate de agenţie acreditată şi cu o reputaţie în piaţă oferim contractual şi înlocuiri gratuite, ceea ce înseamană că dacă un angajator refuză un candidat care se află în perioada de probă va mai dura cel puţin 5-6  luni să îl înlocuim. În nicio altă ţară cu care colaborăm nu am întâmpinat astfel de probleme. Este o situaţie fără precedent care ne compromite serios şansele de a ne desfăşura în mod normal activitatea“, a declarat pentru „Adevărul” Yosef Gavriel Peisakh, General Manager al agentiei Work From Asia, una dintre agenţiile principale de import al forţei de muncă străine în România.

Potrivit acestuia, soluţia se află la Ministerul Afacerilor Externe, care în lumina triplării volumului de lucru al funcţionarilor săi din cadrul Ambasadei României de la New Delhi, trebuie să angajeze personal nou pentru a decongestiona situaţia sau chiar să ia în calcul eliberarea vizelor şi de către Consulatul din Kahmandu.

Citeşte şi:

Birocraţia faultează economia. România are nevoie de 50.000 de lucrători străini, dar poate procesa doar 20 de cereri/zi. Din ce ţări mai putem aduce

Vieţile a mii de filipinezi depind exclusiv de veniturile realizate de menajerele şi bonele din România. Cât durează angajarea

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite