Ancheta CE privind constituirea unui cartel între Transgaz şi alte companii a fost închisă din „lipsă de dovezi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
transgaz instalatii foto inquam photos george calin

Comisia Europeană a anunţat că a închis investigaţia declanşată în 2017 care viza o posibilă constituire a unui cartel între Transgaz şi alte companii din domeniul gazelor naturale în scopul împărţirii pieţei, informează transportatorul de gaze naturale printr-un raport remis BVB.

„Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' SA informează asupra faptului că, în data de 27.07.2021, Comisia Europeană a comunicat decizia administrativă de închidere a investigaţiei nr. AT. 40483, deschisă în anul 2017 pentru cercetarea anumitor aspecte legate de o potenţială încălcare a prevederilor art. 101 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene. Această investigaţie a fost iniţiată în luna iunie 2017, vizând clarificarea unor aspecte legate de posibila constituire a unui cartel între SNTGN Transgaz SA şi alte întreprinderi din domeniul gazelor naturale în scopul împărţirii pieţei. Cu toate acestea, la scurt timp după iniţiere, investigaţia a fost suspendată, având în vedere lipsa unor argumente/dovezi în susţinerea continuării sale, pentru ca, în final, să fie închisă pe cale administrativă, astfel cum ne-a comunicat în cursul zilei de astăzi Direcţia Generală Concurenţă din cadrul Comisiei Europene", se menţionează în raportul remis marţi Bursei de Valoeri Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia Comisiei Europene reprezintă o veritabilă confirmare a modului pozitiv în care activitatea SNTGN Transgaz SA este apreciată de către CE, ca urmare a comunicării permanente dintre cele două entităţi, atât pe parcursul derulării acestei investigaţii cât şi a investigaţiei cu nr. AT. 40335, încheiată la începutul lunii martie a anului trecut prin aprobarea angajamentelor oferite de SNTGN Transgaz SA.

Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) care răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţa economică şi protecţie a mediului înconjurător. Societatea este listată la Bursa de Valori Bucureşti. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite