ANAF prelungeşte cu două zile, până în 27 ianuarie, termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a propus prelungirea cu două zile, până vineri, 27 ianuarie, a termenului limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi plata creanţelor scadente la 25 ianuarie 2017, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă trimis de Fisc către Ministerului Finanţelor, în vederea iniţierii procedurii de avizare şi a includerii pe agenda de lucru a Guvernului din data de 25 ianuarie.

ANAF a iniţiat această propunere având în vedere faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere, iar data de 25 ianuarie este precedată de patru zile nelucrătoare.

Anunţul vine la o săptămână după ce ANAF anunţa că 25 ianuarie 2017 este data limită a depunerii declaraţiilor fiscale şi a plăţii obligaţiilor fiscale aferente lunii decembrie 2016 şi trimestrului IV 2016.

Săptămâna trecută, Fiscul a anunţat că a colectat la bugetul de stat venituri de 199,4 miliarde lei în 2016, cu 2,6 miliarde lei peste nivelul din 2015 şi cu 1,8%, sau 3,5 miliarde lei, peste nivelul prevăzut la începutul anului, dar uşor sub nivelul prevăzut la ultima rectificare bugetară, din noiembrie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite