VIDEO Reşiţenii de la VeloCity au pus ghidon la bicicleta un milion

VIDEO Reşiţenii de la VeloCity au pus ghidon la bicicleta un milion

În fabrica VeloCity de la Reşiţa se produc biciclete pentru cel mai mare distribuitor din lume FOTO Cristian Franţ

După cinci ani de activitate, compania VeloCity din Reşiţa a ajuns la bicicleta cu numărul un milion, iar planurile nu se opresc aici. Vrea să deschidă un parc industrial în cadrul căruia să se producă toate tipurile de aparatură sportivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fabrica VeloCity din Reşiţa, care şi-a deschis porţile în urmă cu cinci ani, după împărţirea UCM în 13 companii distincte, a ajuns ieri la bicicleta un milion. Tot după cinci ani de activitate a ajuns cel mai mare producător de biciclete din România şi unul dintre cei mai importanţi din Europa.  

După o investiţie de 2,7 milioane de euro în platforma industrială din cartierul reşiţean Mociur, VeloCity a obţinut anul trecut un profit de 573.000 de euro şi vânzări de peste 11 milioane de euro, sumele virate la bugetul local şi central fiind de 2,5 milioane de euro.
 
Planuri de viitor: aparatură sportivă
 
Fabrica din Reşiţa, în care 335 de angajaţi lucrează de zor la asamblarea bicicletelor, şi-a asigurat desfacerea printr-un contract cu cel mai mare distribuitor de biciclete din lume, clauzele din document împiedicându-i pe reprezentanţii companiei să facă public numele acestuia.    
 
După ce au trecut pragul celor un milion de biciclete, reşiţenii de la VeloCity au planuri mari: vor să deschidă un complex industrial, denumit SportCity, în cadrul căruia să demareze producţia pentru tipurile de aparatură sportivă. Astfel, VeloCity îşi propune să devină cea mai mare investiţie nouă realizată în Reşiţa după 1989 şi unul dintre cei mai mari angajatori.  
 
Pentru viitorul proiect s-au investit deja 5,4 milioane de euro, investiţia finală urmând să ajungă la 18 milioane de euro. „Valoarea toatală a investiţiei va fi de aproximativ 18 milioane de euro, iar numărul estimativ al locurilor de muncă create va fi de 1.000 atunci când se va ajunge la capacitatea maximă de producţie. Proiectul SportCity mai presupune şi amenajarea de terenuri de sport şi recreere pentru angajaţi, dar şi pentru reşiţeni, pe o suprafaţă de 2.000 de mentri pătraţi“, a explicat Marius Mihăilă, administratorul şi managerul companiei. 
 
Iniţial, compania a dorit ca acest complex industrial să fie realizat în zona Valea Ţerovei din Reşiţa, însă planurile s-au schimbat. Adrian Chebuţiu, preşedintele UCM Group, a considerat că această locaţie, dar şi contractul cu Primăria Reşiţa, nu oferă toate condiţiile necesare. Iniţial, parcul a fost realizat de către Primăria Reşiţa prin accesarea unor fonduri europene prin programul PHARE, fiind inaugurat în anul 2008.
 
„Reprezentanţii Primăriei Municipiului Reşiţa şi membri ai Consiliului Local, precum şi factorii răspunzători din cadrul administraţiei publice locale, s-au întâlnit ieri (luni – n.r.) cu directorii Marius Mihăilă şi Adrian Preda din cadrul VeloCity pentru a discuta problema rezilierii unilaterale a contractului de concesiune la investiţia SportCity din Zona Industrială, solicitare venită din partea acestora din urmă“, se arată într-un comunicat al Primăriei Reşiţa. 
 
Declaraţiile administratorului companiei, Marius Mihăilă, din noiembrie 2011 despre istoria companiei şi planurile de viitor
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările