Unul dintre cei mai mari retaileri de modă din Europa se pregăteşte să intre pe piaţa din România. Când va deschide primul magazin

Unul dintre cei mai mari retaileri de modă din Europa se pregăteşte să intre pe piaţa din România. Când va deschide primul magazin

Foto: Facebook Primark

Gigantul irlandez Primark, unul dintre cei mai mari retaileri de modă din Europa, se pregăteşte să intre în România în 2022, spun sursele din piaţă, potrivit ZF.

Grupul este prezent pe 14 pieţe din lume, majoritatea din Europa, cu un total de circa 400 de magazine. În regiune, Primark are unităţi în Slovenia, Polonia şi, mai nou, Cehia.
 
În România, Primark va intra pe segmentul preţurilor mici, urmând a deschide magazine pe suprafaţă foarte mare, de până la 5.000 mp, cât un hipermarket, cu 30-40 de case de marcat şi alte câteva zeci de cabine de probă.
 
Potrivit ZF, aceste unităţi angajează sute de oameni şi sunt amplasate atât în centre comerciale, cât şi în spaţii stradale, în funcţie de oraş şi de oportunităţi. În România, unde shoppingul se realizează 99% la mall, va fi interesant de văzut unde se va poziţiona gigantul irlandez fondat în 1969.
 
Decizia unui grup internaţional de modă de a veni în România este justificată de mai mulţi factori precum mărimea populaţiei (dublă aproape faţă de Cehia sau Ungaria şi a doua cea mai mare după Polonia), puterea de cumpărare în creştere şi evoluţia bună a economiei înainte de pandemie dar şi după.
 
Nu în ultimul rând, contează faptul că românii au apetit pentru modă, sunt atenţi la trenduri şi sunt dispuşi să cheltuie mai mulţi bani pe haine şi încălţări decât consumatorii din regiune.
 
„Analizăm constant oportunităţile pentru expansiunea viitoare a Primark, dar nu comentăm speculaţiile privind unde vom merge cu următoarele magazine“, spune Ruth Doyle, corporate communications manager în cadrul Primark.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările