Trei companii de stat, în top cinci pierderi din România

Trei companii de stat, în top cinci pierderi din România

Trei din primele cinci companii care înregistrează cele mai mari pierderi în anul 2018 sunt deţinute de stat, atrage atenţia analistul financiar Iancu Guda.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) înregistrează o pierdere de 1,245 miliarde lei, Complexul Energetic Oltenia (CEO) a raportat un rezultat negativ de 1,133 miliarde lei, iar Metrorex o pierdere de 508 milioane lei.

„Toate aceste pierderi sunt acoperite din subvenţii oferite de statul român, adică din banii noştri (ai contribuabililor). Desigur, din cauza «problemelor financiare», aceste companii nu îşi plătesc taxele către stat (contribuţiile sociale pentru angajaţi etc.), beneficiind la nesfârşit de rostogolirea datoriilor fiscale. Din păcate, managementul acestor companii nu pare să gestioneze bugetele cu înţelepciune, deorece salariile angajaţilor în au crescut constant în ciudă situaţiei financiare dezastruoase a companiior respective, nivelul acestora fiind mult peste media din sectorul privat. De asemenea, investiţiile realizate de aceste companii au fost minime, reducând astfel şansele revenirii către o dezvoltare pozitivă. Oare cât mai amâna statul român privatizarea acestor «găuri negre» la bugetul de stat?”, afirmă Iancu Guda.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările