Techcelerator, primul program de accelerare din România care oferă finanţare startup-urilor de tehnologie

Techcelerator, primul program de accelerare
din România care oferă finanţare startup-urilor de tehnologie

Techcelerator, un nou program de accelerare care se adresează startup-urilor româneşti de tehnologie, îşi începe activitatea. Cu sedii în Bucureşti şi Cluj-Napoca, două centre importante ale inovaţiei româneşti, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Susţinerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiţii de capital de risc recent lansat în România.

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor primi câte 25.000 de euro pentru o participaţie de 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari şanse de succes, vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiţie, de până la 75.000 de euro, convertibilă în acţiuni în startup-ul respectiv. Sunt invitate să aplice companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potenţial ridicat de dezvoltare şi extindere la nivel internaţional, din industrii în creştere, precum: software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială, transformare digitală, soluţii IT pentru sănătate, AgTech, FinTech şi altele.

Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în Bucureşti cât şi în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români şi străini. Prima rundă a programului va începe pe 31 martieTechcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcţie de industria startup-ului şi servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunităţi internaţionale pentru scalare şi expunere în piaţa globală.

Pe durata programului de accelerare, membrii echipei Techcelerator vor facilita întâlniri între startup-urile participante şi potenţiali investitori şi parteneri de afaceri cu ajutorul cărora firmele la început de drum îşi pot testa produsele sau încheia parteneriate strategice. Startup-urile care vor dovedi cel mai mare potenţial de creştere vor continua să fie monitorizate de către GapMinder şi vor fi luate în considerare pentru runde ulterioare de finanţare de tip seed.  

„Techcelerator este un program nou, dar avem în spate experienţa dobândită anterior, în programe de accelerare similare. Doi Parteneri din GapMinder sunt dintre cei care au fondat cu patru ani în urmă două acceleratoare cunoscute, RICAP (în Bucureşti) şi SprintPoint (în Cluj-Napoca). Iar membrii echipei Techcelerator au experienţă internaţională în susţinerea antreprenoriatului, au lucrat în acceleratoare de afaceri din Europa şi au fost parte din echipele celor două acceleratoare locale amintite. Ingredientul cel mai important care aduce noutate este că suntem primul program de accelerare din România  în care startup-urile primesc şi finanţare, pe lângă celelalte beneficii de accelerare şi accesul la reţele extinse de contacte. Toate acestea vor transforma rapid startup-urile participante de la nivelul de proiect la cel de afacere bine închegată”, a declarat Cristian Dascălu, Partener Accelerare, GapMinder.

„Techcelerator este un program ideal pentru cei care vor să îşi dezvolte o afacere cu potenţial internaţional. Oferim pentru prima dată finanţare tuturor startup-urilor selectate pentru dezvoltarea produsului sau serviciului propus. În acelaşi timp, am pregătit un program intens de mentorat în timpul căruia fondatorii şi echipele lor vor lucra cu experţi din industriile relevante pentru business-ul lor”, a spus Cristina Ţoncu, Manager Techcelerator.

Startup-urile interesate să participe la prima rundă a programului pot aplica până la data de 11 martie 2018 pe http://www.techcelerator.ro . În program sunt invitate să aplice atât companii, cât şi persoane fizice cu idei de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare care îşi vor înregistra firma dacă vor fi selectate în program.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările