ANRE a anulat o licitaţie care ar fi lăsat oraşul Otopeni fără gaze în prag de iarnă

ANRE a anulat o licitaţie care ar fi lăsat oraşul Otopeni fără gaze în prag de iarnă

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a renunţat miercuri la o licitaţie care ar fi schimbat furnizorul de gaze din Otopeni şi care ar fi lăsat oraşul fără gaze în prag de iarnă.

UPDATE 17.45 ANRE anulează licitaţia care ar fi schimbat furnizorul de gaze din Otopeni. De asemenea, cel pe care l-ar fi schimbat ar putea rămâne cu licenţa de furnizare.
 
„Având în vedere circumstanţele desfăşurării procesului de selecţie a furnizorului de ultimă instanţă
care va asigura furnizarea gazelor naturale la clienţii preluaţi de la societatea OTTO GAZ S.R.L.,
coroborat cu stabilirea datei de retragere a Licenţei nr. 1838 de furnizare a gazelor naturale şi a Licenţei
nr. 1837 de operare a sistemului de distribuţie a gazelor naturale detinute de societatea OTTO GAZ SRL,
începand cu data de 2.12.2019, perioadă în care se pot schimba condiţiile ce au stat la baza retragerii
licenţei de furnizare a gazelor naturale, respectiv a licenţei de operare a sistemului de distribuţie a gazelor
naturale, ANRE anulează procesul de selecţie a furnizorului de ultimă instanţă”, arată un comunicat al Autorităţii.
 
Totodată, Otto Gaz a transmis pe pagina sa de internet că va lua măsuri pentru a "lichida o problemă de natură comercială" şi va rămâne deţinător al licenţelor.
„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind SC OTTO GAZ SRL, operatorul concesionar al serviciului de interes public de distribuţie a gazelor naturale din localitatea Otopeni, facem cunoscut că societatea noastră deţine în continuare licenţele de operare, respectiv furnizare a gazelor naturale, şi ca urmare a solicitării ANRE, până la data de 1 Decembrie vom lua măsuri urgente pentru a lichida o problemă de natură comercială apărută în contextul creşterii preţurilor aferente anului 2018. Ca urmare, OTTO GAZ va rămâne deţinător al licenţelor amintite şi după termenul menţionat asigurând în continuare alimentarea consumatorilor în siguranţă şi fără întrerupere, eliminând orice posibilă creştere de tarife, care se va înregistra în cazul schimbării operatorului de distribuţie", anunţă OTTO Gaz.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis luni retragerea licenţelor de furnizare şi distribuţie în localitatea Otopeni deţinute de OTTO Gaz SRL, începând cu data de 1 decembrie 2019, motivul invocat fiind, potrivit unor surse HotNews.ro, anumite probleme financiare ale firmei.
 
Proiectul de decizie privind retragerea licenţelor a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Comitetului de Reglementare al ANRE, scrie Hotnews.
 
Săptămâna trecută, ANRE a lansat şi o licitaţie pentru desemnarea unui furnizor de ultimă instanţă care să asigure furnizarea garantată a gazelor în regim de urgenţă la clienţii preluaţi de la OTTO Gaz. Termen pentru depunerea ofertelor doar 5 zile, în condiţiile în care documentaţia este foarte dificilă pentru un furnizor. Pe 24 septembrie a expirat termenul-limită de depunere a documentaţiei.
 
Potrivit Hotnews, de licitaţie ar fi interesată Engie, dar şi Premier Energy SRL, firmă care a mai încercat şi în decembrie 2018 să preia afacerile OTTO Gaz, tot cu sprijinul ANRE, însă demersurile au eşuat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: