Nucile de săpun, pariul unei antreprenoare din Iaşi. Ce avantaje are fructul exotic originar din India

Nucile de săpun, pariul unei antreprenoare din Iaşi. Ce avantaje are fructul exotic originar din India

Nuci de săpun FOTO Shutterstock

Simona Chiper şi soţul său au decis să investească într-o afacere mai puţin cunoscută: în urmă cu cinci ani au testat pentru prima oară nucile de săpun ca alternativa bio a clasicului detergent. Exoticul fruct, originar din India, poate fi folosit pentru curăţenia întregii locuiţte. Mai mult, cu un singur kilogram de nuci de săpun poţi spăla îmbrăcămintea timp de un an. Iar preţul este la jumătate faţă de detergentul obişnuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nucile de săpun sunt fructele arborilor din specia Sapindus care cresc în Asia de Sud Est, mai ales în India şi Nepal, sunt 100% naturale şi vegetale. Fructele sunt uscate la soare, li se scot sâmburii, aceasta fiind şi singura intervenţie umană. 
 
„Un kilogram de nuci costă 42,75 lei. Am făcut un calcul şi un kilogram de nuci de săpun, daca sunt folosite doar pentru spălarea rufelor (de 3 ori pe săptămână, maşini normale de 5kg de rufe), ajung un an de zile. Dacă se utilizează sub formă de lichid perioada este mai scurtă”, explică Simona Chiper.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările