Romanian International Bank va fi preluată de grupul polonez Getin Holding, controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki

Romanian International Bank va fi preluată de grupul polonez Getin Holding, controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki

RIB are doar 0,12% din activele sistemului bancar românesc şi trebui capitalizată  FOTO: Adevărul

Romanian International Bank (RIB) va fi preluată de grupul financiar polonez Getin Holding, prezent pe pieţele din Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, scrie Mediafax, care citează surse din piaţa bancară.

Ştiri pe aceeaşi temă

RIB este controlată de Daniel Roberts şi fosta sa soţie, Florina Roberts, cetăţeni de americani. Cei doi deţin fiecare câte 44,7% din acţiuni.
 
La 31 decembrie 2012, cota RIB în sistemul bancar în funcţie de volumul activelor era de 0,12%, banca situându-se pe poziţia 36 în rândul instituţiilor de credit.
RIB are un capital social de 55,2 milioane de lei şi a încheiat anul trecut cu pierderi de 10,8 milioane de lei. RIB are cea mai mică solvabilitate din sistemul bancar şi trebuie capitalizată
 
Grupul financiar polonez Getin Holding, fondat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varşovia. Czarnecki deţine în prezent 55,8% din acţiunile Getin Holding.
Getin Holding are activităţi în Polonia şi Europa de Est, în domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurărilor şi al leasingului.
 
Grupul deţine controlul asupra a trei bănci, Idea Bank, lider pe piaţa creditelor auto în Ucraina, Sombelbank din Belarus, concentrată pe împrumuturi de retail, şi Kubanbank din Rusia. Getin mai deţine în Rusia compania Carcade, prezentă pe piaţa leasingului.
 
În primul semestru din acest an, Getin Holding a obţinut un profit net de 27,794 milioane euro, în scădere de la 124,183 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările