Ford Craiova a reluat activitatea în trei schimburi. Când va începe producţia în serie a modelului Puma ST

Ford Craiova a reluat activitatea în trei schimburi. Când va începe producţia în serie a modelului Puma ST

Ford România anunţă astăzi că, începând din data de 20 iulie, angajaţii Fabricii de Producţie Vehicule din Craiova au revenit la programul de lucru în trei schimburi, astfel încât volumul de producţie este acum la aproape acelaşi nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ford anunţă demararea unei investiţii suplimentare, de 30 de milioane de dolari, într-o nouă linie de presaj, iar uzina va începe în acest an şi producţia de serie a modelului Puma ST, primul vehicul al diviziei Ford Performance produs vreodată în România.
 
„Deşi situaţia continuă să fie volatilă, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn că pieţele europene au început să se redreseze. Este important ca oamenii să continue să se comporte responsabil şi să respecte toate măsurile de securitate şi sănătate impuse de către guvernele naţionale şi de către companii. Acesta este un factor important pentru menţinerea activităţii noastre şi a industriei auto în această perioadă dificilă”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România.
 
Tot astăzi, Ford anunţă că a demarat o investiţie suplimentară de 30 de milioane de dolari, pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj. Aceasta are o suprafaţă de 1.900 mp (aproape cât dimensiunea a două bazine olimpice) şi va permite uzinei Ford Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa.
 
Mai târziu în acest an, Ford Craiova va începe şi producţia de serie a noului Ford Puma ST, cel mai performant şi tehnologizat vehicul construit vreodată în România şi primul SUV care se alătura familiei Ford Performance în Europa.
 
Producţia modelului Puma a început în octombrie anul trecut la fabrica Ford din Craiova, fiind primul model hibrid construit în România. Acesta este comercializat în Europa, precum şi în Australia şi Noua Zeelandă, astfel că Ford Craiova exportă vehicule în acest moment în peste 50 de ţări la nivel global.
 
Ford şi-a luat angajamentul de a electrifica gama sa de vehicule destinate pieţei europene, Puma fiind unul dintre cele 14 modele pentru care Ford şi-a propus să ofere variante de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numără şi SUV-ul electric Mustang Mach-E - care va fi disponibil în Europa până la sfârşitul anului 2020.
 
Ford a investit 1,5 miliarde euro la Craiova şi are 6.000 de angajaţi.
 
Pe perioada stării de urgenţă generate de pandemia de COVID-19, Ford Craiova a produs peste 50.000 de viziere, donând jumătate dintre acestea către peste 40 de instituţii locale din Craiova şi din judeţul Dolj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările