eMAG angajează peste 1.200 de persoane în noul său parc industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
emag parc industrial primaria joita

eMAG anunţă înfiinţarea unui parc industrial situat pe o suprafaţă de teren 290.000 mp, pe care compania construieşte un hub logistic ce se va întinde pe 130.000 mp, a informat luni compania precizând că va angaja peste 1.200 de persoane.

Iniţiativa, realizată cu sprijinul Primăriei Joiţa, confirmă angajamentul eMAG de a susţine dezvoltarea zonei prin investiţii semnificative care vor genera locuri de muncă şi beneficii pentru comunitate şi pentru autorităţile locale şi centrale, pe fondul cererii de bunuri şi servicii necesare desfăşurării activităţii parcului industrial.

Ca parte a acestei iniţiative, eMAG a finalizat deja o serie de lucrări de infrastructură de care vor beneficia atât reprezentanţii comunităţii locale, cât şi investitorii care se vor alătura în viitor  proiectului.

Astfel, eMAG a realizat prin investiţii proprii conexiunea dintre autostrada A1 şi drumul judeţean DJ 602. Proiectul a creat şi alte beneficii în zonă, reţelele de gaz şi electricitate fiind extinse cu 2-3 km din punctele de racordare, astfel că proprietăţile din apropierea eMAG au acces facil la aceste utilităţi.

În toamna anului trecut, eMAG a demarat o investiţie de peste 90 de milioane de euro în noul său hub logistic situat la km 19 al autostrăzii A1, care se va întinde pe o suprafaţă de 130.000 mp. Noul hub este realizat cu grijă faţă de mediu şi comunitate, urmând a fi alimentat cu energie verde produsă de panouri solare. Totodată, vor fi plantaţi copaci pe o suprafaţă de 100.000 mp.

Odată cu creşterea fără precedent a comerţului online, noul hub va fi pus la dispoziţia  antreprenorilor care vor să evolueze în noua economie şi să facă ecommerce folosind infrastructura pusă la dispoziţie de eMAG prin intermediul programului Fulfillment by eMAG (FBE). Prin acest program eMAG le oferă comercianţilor din eMAG Marketplace servicii pe întreg lanţul logistic de la recepţie şi până la depozitare, picking, împachetare, livrare, relaţii cu clienţii sau retur, acolo unde este cazul. Peste 1.000 de firme sunt aşteptate în FBE în următorul an.

„Aceste centre sunt parte din infrastructura pentru noul mod de comerţ şi parte a noii economii: economia digitală. Estimăm că vom crea minimum 1.200 de locuri de muncă în parcul industrial, iar impactul în economia locală şi centrală va fi vizibil, deoarece anticipăm că cererea de bunuri şi servicii va creşte, iar în zonă vor veni şi alţi investitori”, a spus Tudor Manea, director general eMAG. 

Construcţia noului centru logistic tehnologizat va creşte productivitatea şi va oferi infrastructură pentru antreprenorii care vor opta pentru comerţ online. 

În vara acestui an va fi dată în folosinţă o suprafaţă de 100.000 mp, urmând ca toate automatizările să fie gata până în septembrie 2022, când tot centrul logistic va fi funcţional.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online din România şi a devenit un lider regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria şi Ungaria. De 19 ani, compania investeşte constant în servicii bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienţii să economisească timp şi bani.

Cu o gamă de produse în continuă creştere atât prin oferta proprie, cât şi prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta şi comanda orice, de oriunde. Clienţii beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum livrarea la easybox şi livrarea rapidă prin tazz by eMAG, 30 de zile drept de retur, returnarea rapidă a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finanţare în rate prin eCredit şi aplicaţia de mobil.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite