Digi ar putea obţine peste 1,2 miliarde lei din listarea pe Bursa de la Bucureşti

Digi ar putea obţine peste 1,2 miliarde lei din listarea pe Bursa de la Bucureşti

Digi Communications N.V, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, care va lansa vineri o ofertă publică iniţială pe Bursa de Valori Bucureşti, estimează că va obţine până la 1,2 miliarde lei din listare, în contextul în care vor fi vândute până la 21,744 milioane de acţiuni la un preţ de ofertă estimat a fi între 38 lei şi 56 lei per acţiune, potrivit prospectului publicat joi pe site-ul BVB.

Ştiri pe aceeaşi temă

Digi Communications NV este o companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce deţine cea mai mare reţea de cablu TV din România şi a patra companie de telefonie mobilă, Digi Mobil. Compania a anunţat, la mijlocul lunii aprilie, că va lansa o ofertă publică iniţială pe BVB.

”Se preconizează că Carpathian Cable Investments S.à.R.L., Celest Limited, ING Bank N.V., Yarden Mariuma, Dorina Schelean, Nicusor Dorel Schelean, Sirian Radu-Traian şi Zoltán Teszári, care vor vinde Acţiuni Oferite în cadrul Ofertei (împreună „Acţionarii Vânzători”) vor oferi până la 21.744.108 acţiuni oferite pentru a obţine sume preconizate brute de până la 1.218 milioane lei”, se arată în prospect.

Investitorii de retail pot obţine o reducere de 7% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în mod valabil în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei ofertei, până în data de 5 mai, şi o reducere de 3% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în perioada 8-10 mai. Ultima zi a ofertei este 10 mai.

”La determinarea preţului de ofertă, a mărimii ofertei şi a bazei de alocare, se vor lua în considerare mai mulţi factori, inclusiv nivelul şi natura cererii pentru acţiunile oferite în timpul procesului de bookbuilding, nivelul cererii din cadrul tranşei investitorilor de retail, condiţiile de piaţă predominante şi obiectivul de stabilire a unei pieţe secundare ordonate pentru acţiunile oferite”, se arată în prospect.

Listarea Digi este intermediată de către Citigroup şi Deutsche Bank, în calitate de coordonatori globali comuni, împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD-Groupe Société Générale, Société Générale, Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial Services, în calitate de deţinători comuni ai registrului de subscrieri.

Listarea unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria va fi, probabil, cea mai mare în acest din Europa Centrală şi de Est, va avea un impact probabil mai mare decât listarea Medlife şi va ajuta România să se apropie de statutul de piaţă emergentă, în contextul în care va reprezenta un magnet pentru investitorii străini, potrivit specialiştilor consultaţi recent de News.ro.

Înainte de listare, compania a prezentat în premieră şi datele financiare pe 2016. Astfel, în 2016, operaţiunile Digi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operaţiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%).

"Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016 am înregistrat EBITDA ajustat şi marja EBITDA ajustată pentru operaţiunile continue de 263,3 milioane € şi, respectiv, de 31,2%, reprezentând RCAC de 8% din 2014 până în 2016 pentru operaţiunile continue", a menţionat compania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările