CONFIRMARE Un grup german a intrat în acţionariatul Blue Air

CONFIRMARE Un grup german a intrat în
acţionariatul Blue Air

Blue Air anunţă că începând de astăzi, grupul german Zeitfracht a intrat în mod oficial în acţionariatul companiei româneşti, deţinând 10% din capitalul social.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa germană scria încă de la finalul lunii ianuarie despre intenţiile grupului german de a-şi extinde operaţiunile în România. Acum, reprezentanţii Blue Air au confirmat acest lucru.

Potrivit Blue Air, negocierile au fost demarate la sfârşitul anului 2018, semnarea documentelor de transfer având loc în data de 12 decembrie 2018. Ulterior, Zeitfracht a îndeplinit toate procedurile prevăzute în legislaţia din Germania pentru achiziţii de participaţii în societăţi străine, proceduri ce au fost finalizate la începutul lunii februarie 2019.

Odată această etapă obligatorie încheiată, a fost demarată procedura de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a noului acţionariat al Blue Air.

„Avem încrederea că valorile şi expertiza grupului german vor completa strategia de dezvoltare a Blue Air”, spun reprezentanţii companiei româneşti.

Cu experienţă în aviaţie, logistică, investiţii şi consultanţă, Zeitfracht este un business de familie cu o istorie de peste 70 de ani.

Blue Air şi Zeitfracht colaborează încă de anul trecut, compania românească fiind partener stategic al nemţilor pe piaţa germană, unde operează la Munchen, Stuttgart, Hamburg şi Koln.

Grupul berlinez nu este la prima astfel de operaţiune, în ceea ce priveşte segmentul transportului de pasageri. În 2017, Zeitfracht a achiziţionat WDL Aviation, o companie cu baza pe aeroportul din Bonn. WDL a operat curse pentru companii aeriene cunoscute, precum British Airways, easyJet sau Air France.

Blue Air a fost înfiinţată în urmă cu 14 ani. Transportatorul aerian român a crescut semnificativ în ultimii ani şi are o flotă de 29 aeronave Boeing 737. În plus, opt aeronave moderne Boeing 737 Max8s au fost deja comandate şi urmează să fie livrate pe rând, începând cu al doilea trimestru al acestui an.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească, după ce în anul 2016 a depăşit în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportaţi.

Blue Air a transportat în cei 14 ani de activitate peste 26 de milioane de pasageri, dintre care peste 5 milioane de pasageri în 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: