Companie din Banat, implicată în crearea unui nou gigant din industria auto românească. Firma s-a aliat cu un grup american

Companie din Banat, implicată în crearea unui nou gigant din industria auto românească. Firma s-a aliat cu un grup american

O companie românească producătoare de componente auto a încheiat o alianţă cu un grup american din domeniu, în urma căreia se va forma, în România, cea mai mare firmă de producţie pe acest segment.

Producătorul de faruri Elba Timişoara şi furnizorul american de faruri auto Varroc Lighting Systems, divizie a grupului Varroc, au pus 1,8 milioane de lei în crearea companiei Varroc-Elba Electronics, aceasta fiind cea mai mare firmă din producţie înregistrată în luna ianuarie din 2019, arată datele de la Registrul Comerţului.
 
Decizia de a crea acest business a fost anunţată în septembrie 2018, când reprezentanţii Elba menţionau că asocierea reprezintă un pas important „pentru accelerarea creşterii pe piaţa europeană“. Grupul Varroc este deţinut de miliardarul indian Tarang Jain şi se numără printre cei mai mari furnizori de faruri pentru vehicule pe patru şi două roţi la nivel global, scrie ziuadevest.ro.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: