Compania românească Tremend cumpără 648 Group, o firmă fondată în SUA de un român

Compania românească Tremend cumpără 648 Group,
o firmă fondată în SUA de un român

Netflix este unul din clienţii 648 Group

Compania românească Tremend cumpără 648 Group, o firmă de servicii de dezvoltare web şi mobile fondată de un român, dar al cărei sediu este în Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tremend are deja clienţi în 14 state din SUA, iar achiziţia reprezintă un pas important în strategia companiei de a-şi extinde prezenţa în Statele Unite, pe lângă alte regiuni precum Marea Britanie şi ţările scandinave.

Tremend a avut între anii 2013-2016 o rată de creştere a cifrei de afaceri de 331% şi a intrat în clasamentul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală şi de Est, care clasează cele mai accelerate creşteri ale companiilor tehnologice din regiune. Ea a fost fondată în 2005 de Ioan Coca şi Marius Hanganu. Compania livrează soluţii complexe de software, încorporând tehnologii avansate destinate unor clienţi variaţi, de la start up-uri americane la multinaţionale din peste 15 ţări, situate pe trei continente.

În ceea ce priveşte 648 Group, compania are o experienţă de peste 16 ani în livrarea platformelor web şi mobile premium şi a dezvoltat proiecte pentru o gamă largă de industrii, variind de la publicitate, imobiliare, automobile, turism, publishing, bancar, producţie, aerospaţial şi comerţ cu amănuntul. 648 Group creează şi livrează soluţii web şi mobile premium pentru mărci cum ar fi Aeroportul Internaţional din Atlanta, Ford, Farmers Insurance, Samsung sau Netflix, printre altele. Compania a fost înfiinţată în oraşul Aliso Viejo, California.

„648 împărtăşeşte aceeaşi orientare către client şi aceeaşi cultură de inginerie cu noi şi suntem convinşi că tranziţia va fi una uşoară. Împreună, vom continua să creştem portofoliul de clienţi din Statele Unite, oferind soluţii pentru întreprinderi bazate pe tehnologii emergente, cum ar fi inteligenţa artificială, machine learning, Internet of Things şi blockchain”, a declarat Marius Hanganu, Managing Partner Tremend.

Val Bălănescu, fondatorul grupului 648, cu sediul în Atlanta, Georgia, se va alătura Tremend ca VP, Business Development Americas. „Astăzi este o zi interesantă pentru grupul 648”, a spus Val Bălănescu. „Echipa noastră este încântată să completeze o echipă de ingineri remarcabilă. Suntem impresionaţi de agilitatea şi capabilităţile avansate de inginerie ale Tremend în furnizarea de soluţii pentru unele dintre industriile similare, cum ar fi telecomunicaţiile, comerţul cu amănuntul, fabricarea sau automobilele”, a spus el.

 

citeste totul despre: