Ce produse au comandat străinii de pe site-urile din România

Ce produse au comandat străinii de pe site-urile din România

Site-urile specializate în comerţ online au înregistrat creşteri ale vânzărilor către alte state, arată datele publicate joi de coletaria.ro, firmă specializată în livrarea coletelor în Europa Centrală şi de Est

Ştiri pe aceeaşi temă

Vânzările cross-border au crescut cu 75% de la începutul anului şi până în prezent, faţă de ultimele luni din 2019, pe fondul creşterii comenzilor online, dar şi a îmbunătăţirii serviciilor de livrare, potrivit Coletăria.ro, expert în expedierea şi livrarea coletelor, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est.
 
Situaţia generată de măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 în România a generat o creştere semnificativă a comenzilor din afara ţării, astfel că, în primele 5 luni ale anului, volumul de colete intrate în România din ţările UE s-a dublat.
 
„Ne aşteptăm ca, în perioada următoare, volumul de livrări cross-border din România spre alte ţări să aibă o creştere exponenţială, iar livrările de colete din alte ţări către România să se dubleze anul acesta.
 
Comercianţii din România s-au orientat către marketplace-urile din Europa, odată cu dezvoltarea acestui segment,  fapt care a dus la creşterea considerabilă a vânzărilor pe cross-border. În prezent, la nivelul pieţei locale, din volumul total de livrări, 20% reprezintă comerţ cross-border şi 80% intern. Estimăm că, până la finalul anului, ponderea pe cross-border va urca la cel puţin 30%”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro, menţionând că, în primă fază, comercianţii din România vizează diaspora, care reprezintă un segment considerabil de cumpărători.
 
Cele mai accesibile pieţe sunt, în primul rând, ţările vecine - Ungaria şi Bulgaria, dar şi Germania, Cehia, Polonia, UK, Italia şi Spania, unde preţul transportului este accesibil, atât pentru magazinele din România, cât şi pentru clienţii din ţările respective, unde există comunităţi mari de români şi marketplace-uri stabile.
 
Printre cele mai des întâlnite tipuri de produse livrate din România în afară regăsim produsele din următoarele segmente: cărţi, Health & Beauty, Fashion, produse pentru copii, jucării, articole sportive, gaming şi accesorii IT.
 
Printre cele mai comercializate produse din străinătate în România se numără:  IT&C, foarte multe produse din categoria fashion, accesorii, gadgeturi, produse Health & Beauty, produse pentru copii, articole sportive, Home & Deco, auto-moto.
 
Coletăria.ro continuă extinderea reţelei de puncte de pick-up, oferind magazinelor online o soluţie ieftină şi eficientă de transport a coletelor, cu preţuri începând de la 6 lei/colet, mai mici, în medie, cu până la 40% faţă de preţul competitorilor. Recent, a lansat şi serviciul de livrare la domiciliu şi a crescut numărul de pick-up point-uri din magazinele de service GSM şi de printing.
 
Coletăria.ro continuă să îşi desfăşoare, în bune condiţii, şi activitatea la nivel internaţional, în ciuda unor întârzieri inerente în procesul de livrare. Astfel, preia şi livrează toate coletele cu destinaţii în toate cele 27 de ţări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina şi Federaţia Rusă. Începând cu 1 aprilie, Coletăria.ro acoperă şi Statele Unite ale Americii, unde operează livrări la preţuri începând de la 60 de lei/colet.
Despre Coletăria.ro
 
Coletăria.ro este expert în expedierea şi livrarea coletelor şi parte a grupului Packeta, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est. Compania a intrat pe piaţa din România în urmă cu doi ani şi oferă magazinelor online o soluţie ieftină şi eficientă de a transporta colete. Până în prezent, grupul Packeta a transportat mai mult de 20 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 28.000 de magazine online şi selleri şi operează peste 4.200 de puncte pick-up în Europa Centrală şi de Est. Pe lângă soluţia alternativă de livrare în punctele de pick-up, Coletăria.ro este şi o platformă logistică şi oferă magazinelor online şi soluţia clasică de livrare a coletelor la domiciliu. Magazinele online îşi pot expedia coletele nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel internaţional, în toate cele 27 de ţări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federaţia Rusă şi SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: