Cât te costă să începi o afacere cu albine. Sfaturile unui tânăr apicultor

Cât te costă să începi o afacere cu albine. Sfaturile unui tânăr apicultor

Alexandru Nicoară este din Moreni, Dâmboviţa, şi pe lângă faptul că, la doar 27 de ani, a ajuns să deţină 180 de stupi de albine, este şi tâmplar şi construieşte stupi la comandă FOTO Adevărul Financiar

Creşterea albinelor este pentru mulţi dintre români o idee atractivă cu potenţial de afaceri. Cei tentaţi de profitul mierii româneşti cu mare căutare la export ar trebui să ştie, însă, că apicultura poate fi şi un business care înţeapă, scrie Adevărul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a afla cât costă să înfiinţezi o stupină de albine, agrointel.ro a luat legătura cu unul dintre cei mai cunoscuţi tineri apicultori din România. Alexandru Nicoară este din Moreni, Dâmboviţa, şi pe lângă faptul că, la doar 27 de ani, a ajuns să deţină 180 de stupi de albine, este şi tâmplar şi construieşte stupi la comandă.
 
Pentru cei interesaţi de înfiinţarea unei stupine în 2015, tânărul apicultor are câteva sfaturi legate de investiţia iniţială într-o astfel de afacere. ”Dacă nu ştiţi nimic despre creşterea albinelor, este bine să începeţi doar cu câţiva stupi, să căpătaţi experienţă şi să învăţaţi să cunoaşteţi albina. Fără astfel de cunoştinţe, puteţi pierde tot efectivul de albine într-o singură zi!”, avertizează Alexandru Nicoară (foto jos), conform agrointel.ro.
 
Citiţi mai multe pe acest subiect pe Adevărul Financiar
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările