Blue Air, în impas: Solicită accesul la un credit de salvare de 45 de milioane de euro

Blue Air, în impas: Solicită accesul la un credit de salvare de 45 de milioane de euro

Restricţiile de circulaţie şi-au pus amprenta pe companiile aeriene din întreaga lume, operatorul aerian român Blue Air aflându-se deja aproape în insolvenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu 90% dintre angajaţi aflaţi în şomaj tehnic, compania aeriană românească Blue Air are nevoie de un credit de salvare de 45 de milioane de euro pentru a trece peste criza COVID-19, potrivit CEO-ului companiei, Oana Petrescu, citată de Mediafax.
 
„La acest moment şi pe baza informaţiilor pe care le avem referitoare la evoluţia acestei crize, estimăm o nevoie de 40 – 60 milioane euro pentru a continua să ne păstrăm cota de piaţă la nivelul de dinainte de criză”, a declarat, Oana Petrescu.
 
„Doar aşa putem continua să zburăm şi să menţinem un nivel de încasări minimal care să facă posibilă plata salariilor colegilor noştri şi a costurilor absolut esenţiale – şi astfel să câştigăm timp până la finalizarea analizei dosarului nostru de credit de salvare depus luna trecută la Guvern. Fără acest credit, toate eforturile noastre de a salva această companie emblematică pentru aviaţia românească vor fi fost inutile”, a adăugat aceasta.
 
Deşi majoritatea angajaţilor sunt în şomaj, piloţii Blue Air pot zbura prin rotaţie în cadrul puţinelor curse operate încă de companie, pentru a-şi putea păstra licenţa de zbor.
 
„La data de azi, peste 90% din colegii mei sunt in somaj tehnic. (…) Colegii mei de la zbor au pus în funcţiune un mecanism care să dea posibilitatea să zboare tuturor piloţilor doritori, prin rotaţie”, a mai explicat CEO-ul Blue Air.
 
Compania a investit 80 de milioane de euro în perioada 2016-2018, bani care vor fi pierduţi dacă operatorii străini vor prelua activitatea pe rutele operate de Blue Air odată ce zborurile vor putea fi reluate.
 
Toate cursele regulate ale Blue Air sunt suspendate, iar momentan compania a lansat o serie de curse „la cerere”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: