Încă o bancă dispare din România

Încă o bancă dispare din România

Două bănci şi două fonduri de investiţii au notificat BNR că vor să cumpere sucursala din România a băncii franceze Credit Agricole, potrivit unor surse din mediul bancar, citate de economica.net.

Francezii de la Crédit Agricole, una dintre cele mai mari bănci din Euro­pa, încearcă să găsească un cum­pă­rător pentru banca din România, scrie economica.net.
 
Este vorba despre  două bănci greceşti, Alpha Bank şi Vista Bank, şi două fonduri de investiţii: JC Flowers, care deţine First Bank în România, şi Management Financial Group (MFG) din Bulgaria, un fond de investiţii din zona IFN-urilor, cu sucursale în regiunea Europei Centrale şi de Est.
 
După ce fondul de investiţii american JC Flowoers a dat de înţeles că se retrage din această tranzacţie, grecii de la Alpha Bank par să fie favoriţi în această tranzacţie, mai ales dacă francezii vor vinde la pachet sucursala bancară din România cu cea din Serbia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările