Pasajul Universităţii a devenit, din nou, pentru două săptămâni, Pasajul FNT

Pasajul Universităţii a devenit, din nou, pentru două săptămâni, Pasajul FNT

Pasajul FNT  de la Universitate              FOTOGRAFII: Cristian Munteanu

De pe 17 octombrie Pasajul Universitatii a devenit, din nou, pentru două săptămâni, Pasajul FNT. Până pe 30 octombrie, spectatorii pot vedea tentatiile celei de-a 26-a editii a Festivalului National de Teatru, sa urmariti momente dedicate Festivalului, sau în strânsă legătura cu acesta, pe plasmele răspândite în intreg spatiul pietonal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deschis într-un loc aglomerat şi cu oameni grăbiţi, Pasajul FNT oferă trecatorilor imaginea unei lumi şi stabileşte punţi de legătura: între public şi eveniment, între ediţiile anterioare şi cea de-acum a Festivalului Naţional de Teatru.

Amplasate pe culoarele ce traverseaza intregul Pasaj, cele doua expozitii refac un peisaj al memoriei teatrale.
Produsa si vernisata in editia 2014 a Festivalului National de Teatru, expozitia „Magistre fara seaman, slava !”, dedicata actorului George Constantin este un memento perpetuu dedicat acestui mare artist si efortului sau creator de-o viata. Cu imagini din spectacole celebre sau din arhiva personala, expozitia este, totodata, si un traseu al memoriei culturale pentru multi dintre trecatori.Tot la categoria retrospective se situeaza si cealalta expozitie de fotografie, semnată de Maria Stefanescu şi Sorin Radu. Expozitia a fost vernisata in anul 2007 (la sfarsitul primului mandat de director artistic al Marinei Constantinescu), si cuprinde momente din spectacolele participante la editiile 2005, 2006 si 2007 ale FNT.

Pe plasmele din Pasajul FNT puteti urmari seria de proiectii „The Complete Walk”, produsa de Teatrul Shakespeare’s Globe din Marea Britanie, ca parte componenta a programului „Shakespeare Lives”, si difuzata in Romania prin British Council. „The Complete Walk” reprezinta o calatorie printre cele 37 de piese de teatru semnate de Marele Will, concretizata intr-o serie de scurtmetraje, cu o distributie fenomenala, printre care se regasesc unii dintre cei mai buni actori din intreaga lume – James Norton, Gemma Arterton, Dominic West sau Simon Russell Beale.

Seria de proiectii cuprinde si interviurile FNT de la Adevarul Live, difuzate zilnic, de luni pana vineri, de la orele 11.00 si 14.00, precum si interviurile realizate de MyStage pentru FNT cu artistii implicati in aceasta editie a Festivalului sau filmele demo ale spectacolelor din programul evenimentului.

Tot in Pasajul FNT va asteapta standurile editurilor Institutului Cultural Roman, Casa Radio, Nemira, Adevarul, Tracus Arte – cu oferta de carte de teatru si albume de arta.

Si, deloc in ultimul rand, de aici va puteti informa despre tot ce se intampla in Festival: spectacole, distributii, realizatori, unde mai sunt bilete si cum se pot cumpara, vernisajele expozitiilor si lansarile de carte, adresele teatrelor si tot felul de amanunte care sa faciliteze spectatorului participarea in Festivalul National de Teatru.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările