Ion Caramitru, în recital Eminescu pe acoperişul TNB, într-un spectacol dedicat lui Ovidiu Iuliu Moldovan

Ion Caramitru, în recital Eminescu pe acoperişul TNB, într-un spectacol dedicat lui Ovidiu Iuliu Moldovan

Lui Ion Caramitru îi este „Dor de Eminescu”                       FOTO: Florin Ghioca / TNB

Un regal de poezie eminesciană va avea loc la Amfiteatrul TNB, pe acoperişul teatrului, în cadrul unui spectacol în aer liber susţinut de actorul Ion Caramitru, acompaniat de muzicianul Aurelian Octav Popa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul „Dor de Eminescu” va avea loc pe 14 iunie, de la ora 21.00 şi va fi dedicat memoriei unui alt mare recitator de poezie eminesciană, actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, de la a cărui moarte au trecut 11 ani. De altfel, imaginea celui dispărut va fi proiectată cu acest prilej pe scenă, cu secvenţe din spectacolul „Trecut-au anii…”, o înregistrare TNB din 15 ianuarie 2008, avându-i ca protagonişti pe Valeria Seciu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru şi Aurelian Octav Popa.

Recitalul porneşte de la manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu şi propune un dialog inedit în care cuvântul rostit se completează cu intermezzo-uri din muzica clasică şi contemporană. Spectacolul a fost prezentat cu succes pe diverse scene din Europa, Statele Unite şi Canada.
 
„Grosul operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română”, a precizat Ion Caramitru.
 
Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti sau online, pe tnb.ro.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: