„Savantul poetic“ Ada Lovelace a fost un fenomen al matematicii şi primul programator din lume

„Savantul poetic“ Ada Lovelace a fost un fenomen al matematicii şi primul programator din lume

Ada Lovelace

Într-o epocă în care erau la modă dantelăriile şi jocurile de societate, ea s-a lăsat fascinată de „poezia“ cifrelor, imaginând un sistem matematic ce avea să revoluţioneze lumea peste un secol şi jumătate.Într-o epocă în care erau la modă dantelăriile şi jocurile de societate, ea s-a lăsat fascinată de „poezia“ cifrelor, imaginând un sistem matematic ce avea să revoluţioneze lumea peste un secol şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ada Lovelace a fost rezultatul mariajului scurt, dar răsunător dintre celebrul poet Lord Byron şi Anne Isabella Milbanke, Baroneasă de Wentworth. Şi asta pentru că, pe fondul certurilor frecvente, cei doi au stârnit unele dintre cele mai picante bârfe din societatea engleză. Chiar şi în ziua în care copila lor a venit pe lume, într-o friguroasă zi de decembrie, la orele prânzului, Byron era beat criţă şi făcea scandal în somptuoasa lor vilă din Piccadilly Terrace nr. 13.

„Vai! Ce instrument de tortură am făcut rost prin tine!“, a exclamat el la naşterea unicei sale fiice legitime, botezată Ada Augusta, făcându-şi soţia să plângă din nou. Şi, cum certurile au continuat la fel de aprig, iar Lordul Byron umbla şi cu alte femei, Lady Byron şi-a luat fetiţa de o lună şi a plecat la părinţi. După alte patru luni, poetul părăsea Anglia, rupând orice legătură cu soţia şi fiica sa.

Citeşte aici continuarea articolului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările