Dezbatere Historia Live, ora 12.00: Confruntarea Antonescu-legionari, masacrul din Bucureşti

Dezbatere Historia Live, ora 12.00: Confruntarea Antonescu-legionari, masacrul din Bucureşti

Aliaţi la putere după debarcarea lui Carol al II-lea, Ion Antonescu şi legionarii intră repede în conflict. Fiecare dintre cei doi parteneri încearcă să obţină sprijinul Berlinului ca să-l elimine pe celălalt. Generalul Antonescu reuşeşte să-l convingă pe Hitler că el este cea mai bună soluţie pentru a rămâne la cârma României, mai ales în perspectiva războiului împotriva URSS pe care Al Treilea Reich îl pregătea  în anul 1941.

Lupta pentru putere de la Bucureşti s-a soldat cu înfrângerea Legiunii, cu victime în cadrul armatei şi în rândurile rebelilor, dar şi cu atacarea de către leginari a cartiereleor evreieşti, urmată de jafuri şi asasinate în masă. Cum a reuşit Antonescu să-l convingă pe Hitler şi ce consecinţe au avut evenimentele din ianuarie 1941?
 
Discutăm la Dezbaterile Historia, cu Manuel Stănescu, istoric, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările