Alcatraz, închisoarea care dădea fiori condamnaţilor. Care erau puţinele drepturi ale deţinuţilor

Alcatraz, închisoarea care dădea fiori condamnaţilor. Care erau puţinele drepturi ale deţinuţilor

Închisoarea Alcatraz a fost închisă în 1963 FOTO Profimedia

Cândva închisoare de maximă securitate, Alcatraz este locul în care Al Capone a fost deţinut. Prizonierii de aici aveau foarte puţine drepturi. În ciuda condiţiilor severe, au existat şi câteva încercări de evadare. Penitenciarul a fost închis în 1963.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situată în golful San Francisco, insula Alcatraz ar fi fost bântuită, potrivit băştinaşilor americani. Oficial, insula a fost descoperită în 1775 de un navigator spaniol. La începutul anilor 1860, Alcatraz a servit drept loc de protecţie şi depozitare a armelor de foc. În 1868, închisoarea din cărămidă construită aici a fost desemnată oficial loc de detenţie pentru prizonierii militari.

Între 1909 şi 1911 a fost construită o nouă închisoare, cunoscută mai târziu ca „The Rock” („Stânca”). Insula s-a aflat sub jurisdicţia armatei Statelor Unite din 1850 până în 1933.

Citeşte aici cum a ajuns Alcatraz închisoare federală de maximă securitate, pentru cei mai periculoşi deţinuţi din SUA, cine a fost încarcerat aici şi ce drepturi aveau condamnaţii..

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările