Scriitorul Gabriel Garcia Márquez a fost externat

Scriitorul Gabriel Garcia Márquez a fost externat

Scriitorul Gabriel Garcia Márquez FOTO AFP

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, laureat al premiului Nobel pentru literatură, a fost externat, marţi, din spitalul din Mexic unde fusese internat, în urmă cu opt zile, pentru infecţii pulmonare şi urinare, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Starea lui de sănătate rămâne delicată din cauza vârstei. El va continua să se recupereze la domiciliu”, a declarat Jaqueline Pineda, un purtător de cuvânt al spitalului Salvador Zubiran, acolo unde romancierul a fost internat în ultimele zile.

Corespondentul BBC menţionează că familia scriitorului a dat asigurări că starea de sănătate a lui Márquez este una stabilă, acesta urmând să-şi continue tratamentul la domiciliu.

Anterior externării, fiul scriitorului, Gonzalo Garcia Barcha, anunţa că starea de sănătate a tatălui său s-a îmbunătăţit, iar acesta doreşte să ajungă acasă.

Ultima apariţie publică a celebrului romancier a avut loc la 6 martie, atunci când Gabriel Garcia Márquez a apărut în faţa reşedinţei sale cu ocazia aniversării zilei sale de naştere. Autorul columbian i-a primit pe oaspeţi, precum şi pe jurnalişti,însă nu a dorit să ofere interviuri.

Cu doi ani în urmă, fratele cel mic al scriitorului a admis public, pentru prima dată, că Gabriel Garcia Márquez suferă de demenţă, motiv pentru care a fost nevoit să renunţe la scris.

Jaime Garcia Márquez a declarat că de multe ori fratele său l-a sunat pentru a-l întreba detalii de baza din biografia personală.

Gabriel Garcia Márquez este considerat unul dintre cei mai importanţi autori din toate timpurile, cea mai cunoscută opera a sa fiind romanul „Un veac de singurătate”, publicat în 1967 şi vândut în peste 30 de milioane de exemplare.

Alte romane apreciate ale autorului columbian sunt „Toamna patriarhului”, „Cronica unei morţi anunţate”, „Dragostea în vremea holerei”, precum şi „Generalul în labirintul său”.


Citeşte şi:

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez se simte mai bine

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 1982, spitalizat în Mexic pe 31 martie din cauza unei infecţii pulmonare şi urinare, se simte mai bine şi doreşte să se externeze, au anunţat, ieri, rudele romancierului sud-american.

 
Scriitorul de origine columbiană Gabriel Garcia Marquez, câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură, a fost internat joi într-un spital din Mexico City din motive nespecificate, au anunţat reprezentanţii ministerului Sănătăţii din ţara latină, citaţi de AFP.
 
 
Cu ocazia celei de-a 87-a aniversare a scriitorului columbian Gabriel Garcia Márquez, născut pe 6 martie 1927, vă prezentăm câteva citate celebre din volumele sale, devenite deja istorie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările