„Marea Unire pentru cei mici“, o carte semnată de jurnalista Ana Iorga şi istoricul Filip Lucian Iorga

„Marea Unire pentru cei mici“, o carte semnată de jurnalista Ana Iorga şi istoricul Filip Lucian Iorga

Ilustraţie de Octav Ungureanu

„Marea Unire pentru cei mici”, semnată de Ana Iorga şi de Filip Lucian Iorga şi publicată de editura Vremea, este o carte cu ilustraţii viu colorate, dedicată întregitorilor României, Regelui Ferdinand, Reginei Maria şi tuturor celor care au contribuit politic şi militar la crearea României Mari, la 1 Decembrie 1918.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Marea Unire pentru cei mici”, o carte cu ilustraţii viu colorate, a fost publicată de autorii Ana Iorga şi Filip Lucian Iorga şi  de Editura Vremea, cu gândul la generaţia de care depinde viitorul nostru.

Cartea are un format prietenos cu cei mici, este tipărită pe hârtie lucioasă de cea mai bună calitate, iar ilustraţiile color redau fidel figurile marcante ale epocii României Mari. Sunt foarte uşor de recunoscut chipurile şi expresivitatea fiecărui personaj istoric al Casei Regale a României! Această cărticică pentru copii este un bun prilej de a-i familiariza pe cei mici încă de acum cu albumele foto din perioada cea mai înfloritoare a României Moderne.

 

Autorii textului sunt renumitul istoric Filip Lucian Iorga şi soţia sa, Ana Iorga; ilustratorul, Octav Ungureanu, s-a impus deja pe piaţa cărţilor de benzi desenate drept caricaturist de mare succes la publicul de toate vârstele. În rolul naratorului, Editura Vremea l-a distribuit pe nimeni altul decât Samoilă Mârza, cel care a făcut ca cele mai importante momente ale Marii Uniri să parcurgă o sută de ani şi să ajungă astăzi imortalizate sub forma fotografiilor la micuţii noştri cititori. Samoilă Mârza este singurul român care a fotografiat naşterea României Mari – fotografii care împlinesc anul acesta o sută de ani!

Nu există decât cinci imagini ale momentului Marii Uniri şi câteva fotografii realizate tot de Samoilă Mârza la Încoronarea lui Ferdinand şi a Mariei ca Regi ai României Mari; toate se regăsesc în această carte sub forma unor foarte sugestive ilustraţii color. Cei mici vor putea pătrunde astfel în atmosfera eroică a acelor momente istorice pe care le celebrăm în 2018. Textul este savuros, scris pe înţelesul publicului „Mic dar şic” – numele colecţiei pentru copii a Editurii Vremea. Vă invităm să celebrăm Centenarul Marii Uniri prin lectură.

Directorul adjunct al Direcţiei Generale Programe prin Reprezentanţe şi în Comunităţile Istorice,istoricul  Filip-Lucian Iorga, şi soţia sa, jurnalista Ana Iorga

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările