Teatrul Ţăndărică se mută pe Facebook

Teatrul Ţăndărică se mută pe Facebook

Scenă din Cenusăreasa, montată de Felix Alexa, la Teatrul Ţăndărică

În contextul epidemiei de COVID-19, începând de marţi, Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică va transmite gratuit online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială a instituţiei de Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Teatrului Ţăndărică, Călin Mocanu, a explicat reprezentanţilor media această decizie: ”Toate spectacolele noastre cu 3-4 camere şi montate. Eu nu sunt adeptul spectacolului filmat, deloc, deloc, pentru că sunt înregistrate. Programul Teatrului Ţăndărică va putea fi urmărit pe Facebook, ca şi cum am juca la sală.  Nu fac altceva decât să-i poftesc pe copiii de acasă, pentru că societatea este în criză, să se distreze oarecum cu un spectacol de calitatea celor jucate pe scenele Ţăndărică, filmate că se pierde mult. Nu mergi la teatru ca la film, ci cu un fel de participare emoţională care nu există când te uiţi de acasă la laptop. Dar există o mare nevoie de a scoate copilul din faţa unui televizor şi a unei tensiuni sociale care-i pot dăuna securităţii emoţionale. Teatrul este o emoţie, este o comunicare de la ochi la ochi şi nu printr-un filtru. Dar pentru că suntem în această stare de alertă, în această emoţie publică greu de controlat şi pe care copilul o citeşte, eu nu vreau să-i afectez securitatea emoţională”

Programul spectacolelor transmise live de Teatrul Ţăndărică este următorul:

Miercuri, 18 martie, 10:00 – ”Cei trei purceluşi”, regia Mihai Gruia Sandu
Joi, 19 martie, 10:00 – ”Apolodor”, regia Silvia Roman
Vineri, 20 martie, 10:00  - ”Mica sirenă”, regia Gabriel Apostol
Sâmbătă, 21 martie, 11:00 – ”Răţuşca cea urâtă”, regia Gabriel Apostol
Duminica, 22 martie, 11:00 – ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, regia Ioan Brancu

Spectacolele vor fi disponibile în regim de transmisie live şi vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: