Stiri despre visinescu

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bătrânul care şi-a incendiat casa, un scandalagiu care a făcut puşcărie pe vremea torţionarului Alexandru Vişinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătrânul care şi-a incendiat casa, un scandalagiu care a făcut puşcărie pe vremea torţionarului Alexandru Vişinescu

  Pensionarul piroman din cartierul Mihai Viteazu este cunoscut ca un om conflictual, care îşi bătea deseori soţia şi o ameninţa că pune foc la casă. Marţi seară şi-a dus planul la capăt, fapt dovedit de pompieri. Despre Constantin Copoiu, de 77 de ani, prea puţine sunt părerile pozitive din partea vecinilor. Chiar trecutul lui spune multe despre comportamentul impulsiv care ieri l-a împins la gestul extrem.

 • AVANPREMIERĂ  Volumul „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul” de Andrei Muraru, lansată la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ  Volumul „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul” de Andrei Muraru, lansată la Gaudeamus

  Sâmbătă, de la ora 11.30, la Târgul de Carte Gaudeamus, în Sala Cupola (Pavilionul Central Romexpo), va avea loc o dezbatere pe tema cărţii „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”, semnată de Andrei Muraru şi apărută la Editura Polirom. Alături de autor vor vorbi Cristian Tudor Popescu, Ion M. Ioniţă, Claudiu Pândaru, iar discuţia va fi moderată de George Onofrei. „Adevărul” prezintă, în avanpremieră, un fragment din volum.

 • ANP a achitat daunele morale în dosarul lui Vişinescu, dar încă nu a plătit despăgubiri în dosarul lui Ficior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANP a achitat daunele morale în dosarul lui Vişinescu, dar încă nu a plătit despăgubiri în dosarul lui Ficior

  Administraţia Naţională a Penitenciarelor a achitat peste 330.000 de lei reprezentând un sfert din daunele morale pentru părţile civile din dosarul în care a fost condamnat Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, dar încă nu a plătit despăgubirile din dosarul în care a fost găsit vinovat fostul torţionar Ioan Ficior, potrivit sindicatelor din ANP.

 • Responsabilii pentru crimele comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Responsabilii pentru crimele comunismului

  Recentele sesizări penale formulate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) ating o problemă de fond: cine sunt, de fapt, responsabilii pentru crimele comunismului?

 • Show-ul mediatic în cazul Vişinescu: cât de sadici pot fi românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Show-ul mediatic în cazul Vişinescu: cât de sadici pot fi românii

  Am fost binecuvântat să trăiesc 14 ani în casă alături de un om care a supravieţuit 14 ani închisorilor comuniste. Sânge din sângele lui. L-am iubit foarte mult pentru că am învăţat foarte multe de la el, din pilda vieţii lui, din suferinţele sale, din conduita zilnică şi din lecturile unice pe care nu înceta să mi le împărtăşească şi să mă îndrume înţelept.

 • Cazul
Vişinescu. Câteva concluzii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Vişinescu. Câteva concluzii

  Procesul Vişinescu a ajuns la capătul unui drum presărat de curiozitate, pasiuni prost plasate, aroganţă vindicativă, interesată material, şi cam prea multă improvizaţie. Una peste alta, se  pot desprinde acum câteva concluzii.

 • Arestarea unei unelte a statului criminal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arestarea unei unelte a statului criminal

  Am auzit persoane care au spus: „ce folos că îl mai arestează pe Vişinescu acum, la vârsta asta? Apoi, asta îi mai întoarce pe morţi?” Nu, nicio condamnare a unui criminal nu învie victima acestuia. Condamnarea este pentru buna funcţionare a societăţii, pentru ca oricine să conştientizeze faptul că nu poate încălca legea fără să i se întâmple nimic. Chiar dacă acest lucru i se întâmplă înainte de a muri.

 • Tranziţia Justiţiei în post-comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tranziţia Justiţiei în post-comunism

  Tema conferinţei internaţionale de anul acesta a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER): Justiţia înainte şi după căderea comunismului.

 • Procesul Vişinescu. A patra concluzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procesul Vişinescu. A patra concluzie

  Preţul suferinţei este, cum prea bine ştim, dacă nu imposibil, în orice caz foarte greu de stabilit. Despăgubirile oferite în cazul morţii unor rude acoperă doar parţial, din punct de vedere material, ceea ce se petrece în sufletele celor rămaşi.

 • După condamnarea torţionarului Vişinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După condamnarea torţionarului Vişinescu

  Nu se poate să nu le dai dreptate celor ce susţin că actul de justiţie de vineri, act în urma căruia a fost condamnat la 20 de ani închisoare şi la degradare militară fostul torţionar comunist Alexandru Vişinescu vine cu extrem de multă întârziere.

 • Adevărul
Live: Sentinţă în procesul lui Vişinescu! Ce urmează?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Sentinţă în procesul lui Vişinescu! Ce urmează?

  Primul comandant de penitenciar din perioada comunistă, Alexandru Vişinescu, şi-ar putea afla sentinţa, vineri, la finalul unui proces anevoios şi, paradoxal, foarte controversat. Se cuvine să ne întrebăm: ce urmează? Despre primul proces al unui torţionar comunist, proces deopotrivă mediatic şi juridic, vorbesc, la Adevărul Live, de la ora 11.00, istoricul Cosmin Budeancă, directorul general al IICCMER, şi istoricul Constantin Vasilescu.