Stiri despre violenta impotriva copiilor

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Să nu-ţi baţi familia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu-ţi baţi familia!

  „Bătaia e ruptă din Rai“ este o expresie care nu justifică violenţa în familie, ci, dimpotrivă, arată că violenţa nu are de-a face cu Raiul. Şi totuşi, se întâmplă. Între cei 92% români cu frica lui Dumnezeu se găsesc unii care ridică fără frică mâna asupra celor mai aproape dintre aproapele lor: familia. Cauzele sunt multe. Rezolvarea, pe cât de simplă, pe atât de dificilă.

 • Cum este privită corecţia copiilor în cele mai populare sisteme de educaţie parentală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum este privită corecţia copiilor în cele mai populare sisteme de educaţie parentală?

  Disciplinarea copiilor este una dintre cele mai dificile sarcini parentale, dar, de asemenea, şi una dintre cele mai importante. Esenţial este să-l ajutăm pe copil să-şi formeze o imagine de sine bună. Ca să aibă încredere în propriile forţe, trebuie să-l sprijinim să ia decizii de unul singur, să fie responsabil încă de mic. Dar, pe lângă toate acestea, avem şi prilejul de a-l ajuta să-şi organizeze viaţa, cunoscând şi respectând anumite limite.

 • Cultura violenţei în familie duce la violenţă în societate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultura violenţei în familie duce la violenţă în societate

  Lucrurile subînţelese nu au nevoie, în general, de verbalizare. Acesta a fost motivul pentru care multă vreme nu s-a discutat în România despre disciplinarea fizică a copiilor. Exista un consens că nu e nicio problemă să-ţi loveşti copiii pentru a-i potoli.

 • De ce devin părinţii agresivi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce devin părinţii agresivi?

  Interdicţiile – „Nu ai voie să te uiţi la TV“, „Nu ai voie să ieşi în stradă“– alături de impunerea unor sarcini şi reguli rigide şi stricte aparţin a ceea ce noi numim stilul parental autoritar. Îl întâlnim foarte des în societatea noastră tot din dorinţa de control extrem şi total, în acele familii unde regula şi ascultarea reprezintă o valoare supremă şi copilului nu îi revine decât sarcina să execute.

 • DEZBATERE E bătaia ruptă din Rai?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE E bătaia ruptă din Rai?

  ANALIZĂ Violenţa este considerată de mare parte din părinţii din ţara noastră o modalitate de educare a celor mici, arată studiile. Majoritatea nu percep „urecheala“ un abuz fizic, ci o modalitate „candidă“ de a-şi disciplina copiii. De cealaltă parte, psihologii şi sociologii atrag atenţia asupra efectelor aspre pe care le pot avea violenţele împoriva celor mici.

 • Andreea Raicu, ambasadoarea unei campanii pentru stoparea violenţei împotriva copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andreea Raicu, ambasadoarea unei campanii pentru stoparea violenţei împotriva copiilor

  Andreea Raicu (38 de ani) a fost desemnată ambasadoarea unei noi campanii pentru combaterea violenţei asupra copiilor, iniţiată de organizaţia Salvaţi Copiii. Vedete spune că „este momentul asumării responsabilităţii“, încercând să arate că cei mici imită tipare greşite puse în evidenţă de adulţi.

Modifică Setările