Stiri despre vida gheza

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 25 Octombrie: Preşedintele, Şeful Apărării şi Ziua Armatei României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  25 Octombrie: Preşedintele, Şeful Apărării şi Ziua Armatei României

  Organismul militar românesc a fost şi este acea mulţime de români conştienţi, care au ştiut şi cunosc că purtând uniforma ARMATEI ŢĂRII au îmbrăcat  şi cămaşa morţii, apărând în trecut, cu preţul vieţii, de câte ori a fost nevoie, libertatea pământului strămoşesc.

 • VIDEO Mai multe opere de artă şi ustensile ale lui Vida Geza au intrat in patrimoniul Băii Mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mai multe opere de artă şi ustensile ale lui Vida Geza au intrat in patrimoniul Băii Mari

  Obiecte de o valoare culturală inestimabilă, opere de artă şi ustensile ale marelui sculptor Vida Geza au intrat în posesia municipiului Baia Mare ca urmare a unei donaţii făcute tocmai de familia artistului. Acestea vor fi expuse în cadrul Galeriei „Oliver Thurman” până anul viitor când se doreşte realizarea unui pavilion dedicat ilustrului artist.

 • Vida Gheza, cel mai mare sculptor maramureşean al tuturor timpurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vida Gheza, cel mai mare sculptor maramureşean al tuturor timpurilor

  Născut în 23 februarie 1913 în Baia Mare, Vida Gheza este unul dintre numele de bază din istoria şi cultura maramureşeană. Recunoscut pe plan naţional, dar şi internaţional pentru viziunea şi talentul său, sculptorul a fost remarcat încă de mic copil pentru talentul său creativ şi pentru inteligenţa sa.

 • Simpozion Naţional: Vida Gheza a fost comemorat în Aula Academiei Române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simpozion Naţional: Vida Gheza a fost comemorat în Aula Academiei Române

  Marele sculptor băimărean, Vida Gheza, a fost comemorat astăzi în Aula Academiei Române din Bucureşti, care a găzduit Simpozionul Naţional „Gheza Vida - 100 de ani de la naştere“. La acest eveniment au participat academicieni, oameni de cultură, critici şi istorici de artă, artişti. Tot în cinstea marelui sculptor A avut loc şi lansarea volumul aniversar „Vida Gheza – 100“.

 • Vida Gheza a fost omagiat în Baia Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vida Gheza a fost omagiat în Baia Mare

  La 100 de ani de la naştere, sculptorul Vida Gheza a fost omagiat de către autorităţile locale şi de membri familiei. Joi, a debutat în Baia Mare centenarul Vida Gheza, eveniment ce va dura aproximativ zece luni.

 • FOTO Vida Gheza, sărbătorit la Baia Mare, Cluj, Bucureşti şi Roma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Vida Gheza, sărbătorit la Baia Mare, Cluj, Bucureşti şi Roma

  În data de 28 februarie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea marelui sculptor român, băimăreanul Gheza Vida. Din respect pentru cariera şi creaţia artistului, familia sa, fiica Zoe Vida şi ginerele, academicianul clujean Marius Porumb, cu sprijinul primarului Cătălin Cherecheş, au pregătit un program omagial, in memoriam Gheza Vida.

 • Arta lemnului, în opera lui Apostu sau Vida Gheza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta lemnului, în opera lui Apostu sau Vida Gheza

  Este ultimul weekend de vizitare pentru o expoziţie care poate fi considerată lejer unul dintre evenimentele de artă plastică ale anului: “Arhetipuri culturale. Sculptura în lemn”, deschisă toată vara în sălile Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR).

Modifică Setările