Stiri despre vellant

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vara se numără
bestsellerurile. O selecţie personală Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara se numără bestsellerurile. O selecţie personală Bookfest

  M-am plimbat ieri prin târgul Bookfest, care are loc la Romexpo până duminică, şi am făcut o selecţie a highlight-urilor acestei ediţii, in my opinion. Continuând un trend al ultimilor ani, autorii români (de literatură, şi nu numai) se bat în interesul publicului cu cei de peste hotare.

 • „Fete de vis“,
la Muzeul de Artă Recentă din Primăverii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fete de vis“, la Muzeul de Artă Recentă din Primăverii

  Miercuri, 27 martie, de la ora 19.00, la sediul MARe/Muzeul de Artă Recentă, din bulevardul Primăverii 15, va avea loc deschiderea expoziţiei temporare „Fete de vis: Idealul feminin de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu / Fair Maidens: The Feminine Ideal from Nicolae Grigorescu to Ion Grigorescu“, curatori: Ioana Şerban şi Erwin Kessler. La vernisaj va fi lansat catalogul bilingv al expoziţiei, produs cu Editura Vellant.

 • CARTEA DE ARTĂ Grafic,
un nou imprint editorial, îl aduce în România pe autorul-cult Alan Moore VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Grafic, un nou imprint editorial, îl aduce în România pe autorul-cult Alan Moore VIDEO

  Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

 • CARTEA DE ARTĂ Doi
titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau
despre farmecul discret al propagandei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Doi titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau despre farmecul discret al propagandei

  O apariţie mai veche de la Vellant nu trebuie lăsată deoparte, pentru că este cu adevărat remarcabilă. Este vorba despre „Dealuri şi cîmpii: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea. Antropogeografii atavice“, catalog al unei expoziţii de-acum doi ani de la Craiova, cu un concept, atât expoziţional, cât şi publicistic, aparţinându-i istoricului de artă Erwin Kessler. E pentru prima dată când cei doi titani ai picturii româneşti sunt văzuţi în conexiune.

 • CARTEA DE ARTĂ Viktoria
(Nike) Zidaru, o (mare) artistă care tace şi coase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Viktoria (Nike) Zidaru, o (mare) artistă care tace şi coase

  Sunt zile de Sărbătoare, şi nu este „zăbavă“ mai potrivită decât răsfoirea unei cărţi, a unui album semnat de un artist cu tematică religioasă. Victoria Zidaru este unul dintre cei mai în-zestr(e)-aţi din acest punct de vedere, pentru că este (şi rămâne) în primul rând artist, şi abia apoi orice altceva.

 • Ateliere de ilustrație de carte: povești românești pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateliere de ilustrație de carte: povești românești pentru copii

  Studio Creativ, Editura Vellant și Librăria Cărturești invită copiii la o serie de ateliere de ilustrație de carte, inspirate de colecția de povești românești Pasărea Măiastă, lansată în luna aprilie la Editura Vellant.

 • 120 de ani de BD românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  120 de ani de BD românesc

  Doi specialişti în domeniu, Dodo Niţă şi Alexandru Ciubotariu, trec în revistă numeroasele „efemeride“ autohtone, printre care legendarele publicaţii „Stadion“, „Cutezătorii“ sau „Luceafărul copiilor“. Volumul „Istoria benzii desenate româneşti (1891-2010)“ a fost lansat la recentul Salon Internaţional de Bandă Desenată, de la Galeria Etaj ¾, fiind însoţit şi de o expoziţie cu planşe originale.

 • Măreţia lumii construite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măreţia lumii construite

  Albumul „Arhitectura lumii. Capodoperele“ a fost lansat recent de Editura Vellant. Semnat de cunoscutul fotograf englez Bill Pryce, volumul se prezintă, de fapt, mai curând ca o enciclopedie de cât ca un album.

Modifică Setările