stiri despre usl

Suntem pe cale să asistăm la un eveniment care survine extrem de rar - în cazul nostru după un mileniu - şi poate răsturna raporturile de echilibru dintre lumi. Mi-aş dori să fie vorba despre o exagerare jurnalistică, sper din toată inima să nu am dreptate, dar vă expun câteva dintre fapte pe care le cred foarte importante şi vă las să decideţi.

acum 11 minute · comentarii (0)

Puţine sunt domeniile în care tandemul Iohannis-Orban acţionează divergent, iar unul dintre acestea este atitudinea faţă de Curtea Constituţională: dacă preşedintele şi-a autoimpus să nu facă niciun fel de comentarii pe marginea deciziilor CCR, oricât de scandaloase ar fi acestea, premierul s-a dovedit mult mai slobod la gură. Ceea ce, aşa cum urmează a se dovedi, nu e chiar aşa de greşit. Doar că, strict în privinţa sa, nu e suficient.

acum 21 ore · comentarii (71)

Duminică, 1 noiembrie, au loc alegeri prezidenţiale în Republica Moldova, şi de data aceasta ele sunt chiar decisive, consfinţind ori reapropierea de România şi Europa, ori înfeudarea definitivă faţă de Rusia pentru o lungă perioadă de vreme. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat al Republicii Moldova în guvernul Maia Sandu, explică pentru „Adevărul“ de ce o votează duminică din toată inima pe Maia Sandu.

acum 1 ora · comentarii (2)

”E doar un început de drum... O viaţă întreaga înainte... Bucurii si tristeţe... Victorii şi înfrângeri... Urcuşuri si căderi... Iubire şi ură... Îşi ia Crucea, pe care i-a dat-o Dumnezeu după măsura...si... O tot duce...o duce pe parcursul Vieţii întregi! Viaţa este Mişcarea Suprema! Viaţa poate fi doar însăşi Viaţă si trebuie s-o trăieşti cu multa Iubire si Demnitate! Viaţă este Iubire! Viaţa este dată de Dumnezeu!”

acum 7 ore · comentarii (1)

Franţa  a intrat şi ea în rândul ţărilor UE care au impus măsuri dure pentru oprirea propagării coronavirusului. România este într-o situaţie dificilă, pentru că impunerea de restricţii dure ar împiedica, în bună măsură, campania electorală şi alegerile din 6 decembrie. Propagarea rapidă, intracomunitara,  a virusului este peste tot o realitate, este scăpata de sub control. Sisteme de sănătate, mai puternice decât al nostru, se apropie de colaps.

acum 10 ore · comentarii (12)

Ne despart mai puţin de două luni până la Crăciun. Deja în magazine, la televiziuni, pe străzi au început să apară elemente care ne trimit cu gândul spre această sărbătoare. Se vorbeşte că în acest an, Crăciunul ar putea fi sărbătorit altfel decât în anii trecuţi, adică vom petrece acasă cu membrii familiei restrânse, fără prieteni sau rude mai îndepărtate.

acum 20 ore · comentarii (5)

Nu ştiu dacă vă mai amintiţi că în urmă cu nişte săptămâni vă povesteam despre Radu din Gheboaia, pe care în ianuarie 1794 l-au bătut nişte tâlhari şi l-au lăsat dezbrăcat în zăpadă. Ei bine, printre dosarele cu procese am găsit unul în care este vorba din nou despre creatorul de străchini, Radu din Gheboaia, jud Dâmboviţa.

Modifică Setările