Stiri despre truman capote

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FRAGMENT „Lebedele de pe Fifth Avenue”, de Melanie Benjamin, apare în librăriile româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Lebedele de pe Fifth Avenue”, de Melanie Benjamin, apare în librăriile româneşti

  Miercuri, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, se lansează romanul „Lebedele de pe Fifth Avenue”, de Melanie Benjamin, inspirat din fapte reale, care oferă o plimbare ficţională prin înalta societate newyorkeză a primelor decenii de după cel de-al Doilea Război Mondial, avându-i în prim-plan pe scriitorul Truman Capote şi pe una dintre muzele lui, Babe Paley. „Adevărul” prezintă în premieră, un fragment din roman.

 • Cinci obiceiuri pe care le-au adoptat scriitorii pentru a-şi crea operele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci obiceiuri pe care le-au adoptat scriitorii pentru a-şi crea operele

  Pe lângă talentul şi munca dedicate creării unora dintre capodoperele literaturii universale, scriitorii au dezvoltat şi obiceiuri despre care aceştia credeau că îi făceau să scrie mai bine. De la statul în picioare,  şi până la băutul unor cantităţi imense de cafea, creatorii unor celebre opere literare au avut programe diferite şi obiceiuri diferite, dar care, se pare, că au dat rezultate.

 • Marius Chivu: In Denim we trust!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marius Chivu: In Denim we trust!

  Fiecare are o poveste legată de prima sa pereche de blugi. (S-a făcut şi o carte cu acest subiect.) Dovadă sînt chiar colaboratorii acestui dosar, care n-au rezistat tentaţiei de a spune, dincolo de alte lucruri, (şi) povestea personală a acestor pantaloni.

 • Top 10 cele mai bune roluri ale lui Mickey Rooney
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 cele mai bune roluri ale lui Mickey Rooney

  „Bineînţeles că am vrut să fiu cunoscut. Acesta sunt eu, un om obişnuit căruia îi place să placă tuturor“. Astfel îşi motiva Mickey Rooney pofta de a juca în filme chiar şi la o vârstă înaintată. El a murit la 93 de ani, după o carieră cinematografică începută la doar şapte ani. Printre cele mai însemnare pelicule, 250 la număr, în care a jucat se numără „Boys Town“, „Babes in Arms“, „The Human Comedy“ sau „Breakfast at Tiffany’s“.

 • Capote forever!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capote forever!

  Culegere-cult de reportaje ficţionalizate şi texte autobiografice, „Muzică pentru cameleoni“ este ultima carte publicată de Truman Capote (în 1980). Prozele scurte şi foarte scurte din volum sunt scrise cu rafinament, cu umor şi cu un extraordinar simţ al limbii şi al detaliilor.

Modifică Setările