Stiri despre thomas mann

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aerul de
constantă seninătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aerul de constantă seninătate

  Thomas Mann a scris Iosif şi fraţii săi, una dintre marile lui capodopere, între 1933 şi 1944. După ce în anul 1929 primise Premiul Nobel pentru literatură.

 • EXCLUSIV Orhan Pamuk, laureat al
Premiului Nobel pentru literatură: „Nu văd un conflict între Islamism şi Occidentalism“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură: „Nu văd un conflict între Islamism şi Occidentalism“

  Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2006 şi unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani, Orhan Pamuk a acordat un interviu exclusiv pentru „Weekend Adevărul“, în care povesteşte despre copilăria în clasa de mijloc superioară a Istanbulului, despre cum a luat naştere pasiunea sa pentru literatură, precum şi despre cel mai recent roman al său, „Femeia cu Părul Roşu“, lansat în România la editura Polirom.

 • O capodoperă a lui Thomas Mann - fragmente în
avanpremieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O capodoperă a lui Thomas Mann - fragmente în avanpremieră

  Noua ediţie a romanului “Alesul” de Thomas Mann, în traducerea lui Corneliu Papadopol, apărută la Humanitas Fiction, va fi lansată joi, 13 martie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

 • Veneţia: o sală de spectacole cu turiştii în rolul principal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veneţia: o sală de spectacole cu turiştii în rolul principal

  Veneţia este o destinaţie în care  vitalitatea şi amestecul de limbi colcăie ca într-un creuzet. Situată în nordul Italiei, capitala regiunii cu acelaşi nume este socotită patrimoniu al umanităţii de către UNESCO.

 • George Manolescu, un român care a devenit regele pungaşilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Manolescu, un român care a devenit regele pungaşilor

  Cine îl vedea pentru prima dată nu putea să nu fie impresionat de prestanţa sa, de înfăţişarea deosebit de agreabilă, de manierele impecabile şi eleganţa fără cusur. Din întreaga sa persoană se degaja o aură aristocratică, întărită şi de titlurile nobiliare pe care - pe jumătate impostor, pe jumătate mitoman - şi le aroga: era când prinţul Lahovary, când ducele de Otranto, când marchizul de Passano, când contele de Th

 • Maratonul intelectual al lui Mann
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maratonul intelectual al lui Mann

  JOI, 20 IANUARIE Al doilea volum al romanului „Muntele vrăjit“, de Thomas Mann, este distribuit astăzi împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei.

 • Iubire, moarte şi literatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubire, moarte şi literatură

  Al doilea volum al romanului „Muntele vrăjit“, de Thomas Mann, va fi distribuit joi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. În 1924, Thomas Mann (1875 - 1955) publica „Muntele vrăjit“, uimind întreaga lume literară prin densitatea temelor abordate şi prin lucidi-tatea teoriilor despre timp, literatură şi iubire.

 • Primul volum al romanului „Muntele vrăjit“ se distribuie, joi, cu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul volum al romanului „Muntele vrăjit“ se distribuie, joi, cu "Adevărul"

  Primul volum al romanului „Muntele vrăjit“, de Thomas Mann, va fi distribuit joi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Thomas Mann este apreciat pentru stilul rafinat, caracterizat prin umor, ironie şi parodie, şi pentru discursul narativ subtil, desfăşurat pe mai multe planuri.

 • Davosul fără ieşire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Davosul fără ieşire

  JOI, 13 IANUARIE Primul volum al capodoperei lui Thomas Mann, romanul „Muntele vrăjit“, va fi distribuit joia aceasta, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei, făcând parte din colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă“. Cel de-al doilea volum al cărţii va apărea peste o săptămână, la 20 ianuarie.

 • Cronica unei societăţi bolnave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica unei societăţi bolnave

  Joi, 13 ianuarie, primul volum al romanului „Muntele vrăjit“, de Thomas Mann, va fi distribuit, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei.