Stiri despre teatrul national cluj

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Producţie a Naţionalului din Cluj, nominalizată pentru cel mai bun spectacol la UNITER. Alţi doi clujeni primesc premii speciale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producţie a Naţionalului din Cluj, nominalizată pentru cel mai bun spectacol la UNITER. Alţi doi clujeni primesc premii speciale

  „Clasa noastră”, o producţie a Teatrului Naţional din Cluj cu premiera în decembrie 2015, a fost nominalizată la categoria „Cel mai bun spectacol” la Gala UNMITER 2016. Câştigătorii celor mai importante premii care se acordă în teatrul românesc vor fi anunţaţi în cadrul evenimentului care va avea loc pe 9 mai, la Oradea.

 • Melania Ursu a murit. Actriţa a petrecut o jumătate de secol pe scenă FOTO/VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Melania Ursu a murit. Actriţa a petrecut o jumătate de secol pe scenă FOTO/VIDEO

  Melania Ursu, una din cele mai cunoscute actriţe din teatrul românesc, premiată în 2012 pentru întreaga activitate, a încetat din viaţă luni seară, la vârsta de 76 de ani. Cariera sa se întinde pe aproximativ 50 de ani, din care majoritatea covârşitoare sunt legaţi de Teatrul Naţional din Cluj.

 • Premiile UNITER pentru 2013 se înmânează astă-seară la Târgu Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile UNITER pentru 2013 se înmânează astă-seară la Târgu Mureş

  Spectacolul „Ce nemaipomenită aiureală“, în regia lui Silviu Purcărete, de la  Teatrului Naţional Cluj-Napoca, are două nominalizări la Premiile Uniter. Regizorul Mihai Măniuţiu, managerul teatrului, va fi onorat, pe 28 aprilie, în acest an la Gala UNITER cu Premiul pentru întreaga activitate regizorală.

 • FOTO Requiem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Requiem

  Odată ajuns acasă de la spectacolul cu piesa Barrymore de William Luce, spectacol montat la Studioul “Euphorion” al Teatrului Naţional din Cluj de tânărul regizor Tudor Lucanu, am simţit din nou nevoia să caut un capitol, mai exact câteva rânduri dintr-o carte.

 • Teatrul Naţional din Cluj are un nou director
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Naţional din Cluj are un nou director

  Regizorul Mihai Măniuţiu este noul director al Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Acesta a câştigat concursul de proiecte de management pentru naţionalul clujean, organizat în weekend de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

 • Radu Afrim: „Unii ştiu ce vor regiza şi pe lumea cealaltă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Afrim: „Unii ştiu ce vor regiza şi pe lumea cealaltă“

  Trebuie să iei o gură sănătoasă de aer ca să poţi pronunţa numele celui mai recent spectacol montat de Radu Afrim la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. „Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Sovietică“, piesa lui David Greig, este o parabolă despre însingurare şi înstrăinare.

 • Showul care a i-a şocat pe irlandezi a făcut furori la Cluj (GALERIE FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Showul care a i-a şocat pe irlandezi a făcut furori la Cluj (GALERIE FOTO)

  Reprezentaţia celebrei trupe Rhythm of the Dance s-a desfăşurat ieri, la Teatrul Naţional, cu casă închisă. Tradiţionalele dansuri din Irlanda au fost prezentate în oraşul de pe Someş într-o manieră modernă, care, potrivit lui Ken Cavanagh i-a „şocat” în primă fază pe irladenzi.

 • Coregraful lui Michael Flatley face show la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coregraful lui Michael Flatley face show la Cluj

  Clujenii pot urmări azi, începând cu ora 19.00, la Teatrul Naţional un regal de dans irlandez, care îi va avea ca protagonişti pe dansatorii celebrei trupe „The Rhythm of the Dance”. Aceasta va veni la Cluj alături de Mark C. Tynan, coregraful care a creat spectacole pentru celebrul Michael Flatley.

 • Ionuţ Caras, actorul devenit clujean „din întâmplare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ionuţ Caras, actorul devenit clujean „din întâmplare“

  Unul dintre cei mai promiţători tineri actori ai teatrului clujean a câştigat în noiembrie, la Festivalul de la Braşov, premiul de cel mai bun actor. Pe când avea 19 ani, ieşeanul Ionuţ Caras era hotărât să înveţe actoria şi nu prea conta unde. După ce s-a pregătit un an pentru admitere, în anul 2000, a ajuns în Cluj-Napoca.

 • Dansul morţii la Teatrul Naţional (Pontul zilei)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dansul morţii la Teatrul Naţional (Pontul zilei)

  Teatrul Naţional “Lucian Blaga” prezintă, cu începere de la ora 19.00, spectacolul “Dansul Morţii”, după August Strindberg. Reprezentaţia va avea loc în Sala Mare a instituţiei de cultură clujene.

 • Cluj: Mihai Măniuţiu: „Avem o trupă de muşchetari“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cluj: Mihai Măniuţiu: „Avem o trupă de muşchetari“

  Recent premiată la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, piesa „Noaptea Walpurgiei" revine mâine seară pe scena Naţionalului Clujean, însă biletele pentru ultima reprezentare din 2009 s-au epuizat de câteva zile. Actorul Ionuţ Caras a primit şi premiul pentru cel mai bun actor, pe care l-a împărţit cu Marcel Iureş.

Modifică Setările