Stiri despre suniti

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Veşti proaste pentru SUA din Irak. Două liste antisistem, pe primele locuri în alegerile legislative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veşti proaste pentru SUA din Irak. Două liste antisistem, pe primele locuri în alegerile legislative

  Alegerile din Irak au fost considerate o competiţie între candidatul Iranului şi actualul premier susţinut de America. Rezultatele parţiale ale alegerilor parlamentare din Irak sugerează că alianţa influentului cleric şiit Muqtada al-Sadr a câştigat primul loc, urmată de alianţa şiită sprijinită de Iran a comandantului de miliţie Hadi al-Amiri, în vreme ce blocul premierului Haidar al-Abadi s-a situat pe locul al treilea.

 • VIDEO Copii „pierduţi“ printre cadavre în Siria, după un nou atac cu bombă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Copii „pierduţi“ printre cadavre în Siria, după un nou atac cu bombă

  Au apărut alte imagini din Alep, cu un puternic impact emoţional, înfăţişând doi copii, acoperiţi de praf, rămaşi agăţaţi unul de celălalt şi plângând. Aceştia sunt victimele unui nou atac cu bombă al regimului Assad, atac în urma căruia şi-au pierdut viaţa cel puţin 15 persoane.

 • Ministrul de Interne al Germaniei propune interzicerea burkăi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul de Interne al Germaniei propune interzicerea burkăi

  Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, va propune un plan de măsuri de securitate antiteroriste adiţionale, după seria de atentate care au zguduit în ultima lună landul bavarez, printre care se numără o interdicţie pentru purtarea burka de către femeile musulmane. Mai mult, deportarea persoanelor condamnate va fi accelerată, iar regulile de confidenţialitate medic-pacient vor putea fi încălcate în anumite situaţii.

 • Orientul
Mijlociu – Riscul războiului generalizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orientul Mijlociu – Riscul războiului generalizat

  Escaladarea tensiunilor între Arabia Saudită şi Iran împinge Orientul Mijlociu către un război regional total, în locul confruntării prin interpuşi, desfăşurate de cele două puteri în Siria şi Yemen. După disputa ruso-turcă, perspectiva unei soluţii negociate a ecuaţiei orientale a mai primit o lovitură, poate fatală. Teroriştii islamişti intră în 2016 sub bune auspicii: această înfruntare pentru supremaţie lucrează în favoarea lor.

 • Atacuri la moschei sunnite din Irak, un muezin fiind ucis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atacuri la moschei sunnite din Irak, un muezin fiind ucis

  Explozii au avut loc, luni, la două moschei sunnite din Irak, iar muezinul unui alt locaş de cult a fost împuşcat mortal într-o serie de incidente produse la sud de Bagdad, a anunţat poliţia regională, relatează agenţia DPA.

 • Criza refugiaţilor de la porţile Bagdadului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza refugiaţilor de la porţile Bagdadului

  Peste 20.000 de irakieni nevinovaţi încearcă să fugă de jihadişti dar sunt blocaţi între oraşul Ramadi, cucerit de Statul Islamic şi Bagdad, aflat la aproximativ 100 de kilometri.

 • Jihadiştii din Irak au pus mâna şi pe materiale nucleare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jihadiştii din Irak au pus mâna şi pe materiale nucleare

  Autorităţile irakiene au avertizat Naţiunile Unite că insurgenţii sunniţi au confiscat materiale nucleare folosite în scopuri ştiinţifice de la Universitatea din Mosul, din nordul Irakului, relatează BBC News Online.

 • Atenţie, urmează un nou Sarajevo!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie, urmează un nou Sarajevo!

  Ce avem pe lista crizelor din Orientul Mijlociu? Războiul civil din Siria continuă. Convorbirile de pace dintre israelieni şi palestinieni sunt în colaps, iar războiul reîncepe. Egiptul este în proces de eliminare a grupării Fraţii Musulmani. Discuţiile SUA-Iran sunt marcate de incertitudine. Irakul este în convulsii, iar pericolul ruperii în trei provincii devine tot mai pronunţat, pe zi ce trece.

 • Cine este Muqtada Al-Sadr, liderul şiit gata să preia frâiele puterii la Bagdad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Muqtada Al-Sadr, liderul şiit gata să preia frâiele puterii la Bagdad

  În 2008 Muqtada Al-Sadr era un om terminat. În primăvară declarase război atât americanilor şi irakienilor într-un război ce avea să-l ruineze. Astăzi, acelaşi cleric e la un pas de a cuceri puterea politică la Bagdad şi de a dezlănţui un război civil cu repercusiuni grave pentru securitatea întregului Orient Mijlociu. Cine este Muqtada Al-Sadr şi ce şanse are să preia puterea?

 • Secretarul de Stat american John Kerry în vizită oficială la Bagdad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretarul de Stat american John Kerry în vizită oficială la Bagdad

  Secretarul de Stat american, John Kerry, a aterizat luni dimineaţa în capitala Irakului, Bagdad pe fondul unei crize ce ameninţă întreaga securitatea a Orientului Mijlociu, încercând să-i convingă pe liderii irakieni să depăşească diferenţele sectare şi să formeze un guvern de coaliţie şi reprezentativ pentru toţi cetăţenii irakieni.

 • VIDEO Execuţii
în masă aproape de Bagdad. Fotografii ale masacrelor din ultimele zile ies
la iveală. SUA iau în calcul mai multe opţiuni de intervenţie în Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Execuţii în masă aproape de Bagdad. Fotografii ale masacrelor din ultimele zile ies la iveală. SUA iau în calcul mai multe opţiuni de intervenţie în Irak

  Fotografii extrem de tulburătoare au apărut în mediul online în ultimele 48 de ore. Imaginile, atribuite militanţilor suniţi din facţiunea SIIL, înfăţişează un masacru în toată regula ce s-ar fi petrecut în cursul zilei de sâmbătă în regiunile ocupate de fundamentaliştii afiliaţi Al Qaeda.

 • Islam: conflictul interconfesional, povestea fără
sfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Islam: conflictul interconfesional, povestea fără sfârşit

  Egiptul pare să alunece în război civil, antrenând consecinţe foarte grave pentru întreaga regiune şi cu extensii acum încă imposibil de prevăzut în cazul unei intervenţii externe. Dar, pe fond, despre ce este vorba? Pentru ce se ucid între ei, de secole, suniţii şi şiiţii, de unde atâta neostoită patimă ucigaşă?

 • Irakul, zguduit de atentate cu maşini capcană. Cel puţin 20 de morţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irakul, zguduit de atentate cu maşini capcană. Cel puţin 20 de morţi

  Atentatele sângeroase continuă în Irak, după ce 20 de oameni au fost ucişi duminică dimineaţă într-o serie de atacuri cu maşini-capcană, în centrul şi sudul ţării, conform poliţiei irakieni. Atacurile sunt motivate religios, şi au avut loc în zone cu o mare concentraţie a populaţiei şiite- Kut, Mahmoudiya, Nasiriya şi Basra.

 • Oraşul Salma şi cicatricile războiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul Salma şi cicatricile războiului

  Situat la înălţimea lanţului muntos Jebel Akrad, oraşul Salma obişnuia să fie cunoscut pentru priveliştea spectaculoasă, iar sirienii veneau aici pentru aerul proaspăt din timpul verii.

Modifică Setările