stiri despre steve ballmer

În planul relaţiilor bilaterale, în ultimii 20 de ani, mesajele oficialilor de la Bucureşti au reliefat necesitatea dinamizării cooperării cu Serbia la toate nivelurile, dar mai ales în ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei minorităţii române din statul vecin.

acum 13 ore · comentarii (138)

Semnat la 2 iunie 1997 şi ratificat de Parlamentul României (de către ambele Camere) o lună mai târziu, tratatul cu Ucraina a generat controverse care se menţin şi astăzi, alimentate în spaţiul virtual de site-urile care promovează teorii ale conspiraţiei, campion fiind ActiveNews cu o serie de materiale dedicate „actului de trădare naţională¨.

acum 3 ore · comentarii (5)

Pentru un student bun, inteligent, cu educaţie înaltă, internshipul nu mai are aceeaşi valoare ca acum 20 de ani. Sau, mai precis spus, valoarea nu mai vine din acelaşi loc. Atunci vedeai şi făceai lucruri despre care nu aveai unde să citeşti sau pe care să ţi le explice cineva sintetic şi coerent, şi trebuia să le înveţi experimentând.

acum 13 ore · comentarii (9)

Mâine începe Evalaurea Naţională (EN), un prim examen naţional de absolvire. Ministrul Cîmpeanu are apariţii multe la posturile tv, ceea ce este un lucru bun. Elevii şi părinţii află la ce să se aştepte de la aceste examene. De reuşita la aceste examene depinde parcursul şcolar ulterior al elevilor, la liceu sau la universitate. Premisele nu sunt deloc favorabile elevilor.

Sunt două lucruri pe care nu le înţeleg la cei care luptă – de pe poziţii conservatoare – împotriva diversităţii. În primul rând, se înfruntă cu un inamic care nu există. Sau care – ca să fim corecţi – există la un nivel minor şi exotic. Sigur că noile generaţii vor testa mereu direcţii ciudate şi radicale: droguri, rebeliune, violenţă, sex, eliberare – astea sunt temele tinerilor, acum ca şi pe vremea lui Boccaccio, de Sade sau Sartre.

acum 4 zile · comentarii (103)
Modifică Setările