Stiri despre spondiloza

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte cei care muncesc la birou şi ce alte riscuri pentru sănătate presupune munca în faţa calculatorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte cei care muncesc la birou şi ce alte riscuri pentru sănătate presupune munca în faţa calculatorului

  Tot mai multe persoane tinere care petrec ore în şir în faţa calculatorului suferă e spondiloză sau hernie de disc. Asta pentru că, pe lângă faptul că petrec opt sau nouă ore în faţa computerului, ei nu au o poziţie corectă pe scaun. Asta pentru că, de cele mai multe ori, se stă cu trunchiul întors, rotat sau la o distanţă necorespunzătoare faţă de ecranul calculatorului, afirmă Iulia Belc, medic primar recuperare medicală.

 • Unu din trei români are spondiloză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unu din trei români are spondiloză

  Unu din trei români are spondiloză lombară, dar în lipsa simptomelor, nu se îngrijeşte, decât după ce apar dureri şi modificari degenerative ale coloanei vertebrale, susţin medicii specialişti.

 • Topul celor mai bune soluţii pentru durerile
de spate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai bune soluţii pentru durerile de spate

  Obişnuieşti să stai cu capul în palmă, în poziţia gânditorului? Lucrezi mult la birou? Nu poţi dormi decât pe burtă? Trebuie să ştii că toţi aceşti factori favorizează, la un moment dat, dureri insuportabile de spate. Şi nu sunt singurii. Am discutat cu fizioterapeutul Bogdan Goga despre trucuri pentru a le evita, dar şi despre cele mai bune tratamente care ne repun pe picioare.

 • De ce ameţeşti? Printre cauze sunt şi bolile grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ameţeşti? Printre cauze sunt şi bolile grave

  Atunci când, deodată, lumea începe să se învârtă cu tine, ca într-un carusel, ţi se înmoaie picioare şi vezi negru în faţa ochilor, este un semn clar că organismul tău are nevoie de întărire.

 • Aşa scapi de durerile de spondiloză!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa scapi de durerile de spondiloză!

  Uzura articulaţiilor şi a discurilor dintre vertebre, iată principala cauză a spondilozei cervicale care îţi provoacă dureri şi ameţeli. Odată apărute, există căi prin care poţi să le îndepărtezi, dar numai după ce ai cerut şi sfatul unui reumatolog.

 • Acupresura scade intensitatea durerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acupresura scade intensitatea durerilor

  La fel ca acupunctura, acupresura urmăreşte să refacă starea de sănătate prin reechilibrarea energiei vitale Qi. În timp ce acupunctura se realizează cu ace, în acupresură se utilizează forţa degetelor. Ambele ajută la controlul durerii şi la atenuarea simptomelor unor boli grave.

Modifică Setările