Stiri despre sonoro

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A început Festivalul SoNoRo 2021. Programul concertelor în Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început Festivalul SoNoRo 2021. Programul concertelor în Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Braşov

  Cea de XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de muzică de cameră SoNoRo are loc în perioada 29 octombrie – 14 noiembrie 2021, în Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca şi doreşte să aducă prin tema sa, „Dreamtigers”, un omagiu marelui scriitor sud-american Jorge Luis Borges. Totodată, în cadrul acestei ediţii, va fi celebrat centenarul Astor Piazzolla, cu un program alcătuit din lucrări ale celebrului compozitor argentinian.

 • Bucuria cântului cameral  în compania artiştilor Festivalului SoNoRo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucuria cântului cameral  în compania artiştilor Festivalului SoNoRo

  Nu poţi să nu observi, ultimele ediţii ale festivalului SoNoRo, inclusiv cea actuală, cea de a XIV-a, au adus o fermă consolidare a managementului acestei veritabile platforme privind atât relaţia cu publicul cât şi în ceea ce priveşte politica structurării programelor de concert.

 • BMW Seria 8 Gran Coupé
dezvelit în cadrul unui concert special al Festivalului SoNoRo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BMW Seria 8 Gran Coupé dezvelit în cadrul unui concert special al Festivalului SoNoRo

  Emoţia tangoului argentinian a răscolit hala plină cu poveşti a Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida – un compliment pentru debutul fascinantului BMW Seria 8 Gran Coupé în România, prezentat printre exponate încărcate de legendă şi o nouă lucrare a pictorului lui Adrian Mitu. Este al treilea an consecutiv care marchează un concert secret realizat de Festivalul SoNoRo în parteneriat cu BMW.

 • Noile modele BMW X3 şi 6 Gran Turismo au ajuns în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile modele BMW X3 şi 6 Gran Turismo au ajuns în România

  Ne-am întâlnit cu noile modele într-un cadru altfel, un spaţiu în care trioul Sabin Penea la vioară, Răzvan Popovici la violă şi Alexander Buzlov la violoncel au susţinut un concert sub semnătura SoNoRo.

 • REPORTAJ Celălalt
Marghiloman, o ruină în Bărăgan: şase decenii de luptă cu indiferenţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ Celălalt Marghiloman, o ruină în Bărăgan: şase decenii de luptă cu indiferenţa

  Despre conacul de la Hagieşti nu prea a auzit nimeni, cu condiţia să nu fie din zonă sau vânător de ruine care brăzdează România. Casa aceasta boierească, odinioară aflată în proprietatea lui Alexandru Marghiloman, se luptă de vreo şase decenii să supravieţuiască. Astăzi se doreşte a fi readusă în circuitul public. Până la demararea operaţiunilor de restaurare, primul pas a fost un concert de muzică clasică, întru deşteptarea conştiinţelor.

 • 100 FP România/ 2015 - cine ce a făcut relevant în Cultură: scriitori, muzicieni, pictori, balerine, cineaşti, arhitecţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 FP România/ 2015 - cine ce a făcut relevant în Cultură: scriitori, muzicieni, pictori, balerine, cineaşti, arhitecţi

  Mircea Cărtărescu s-a întors! Un trio de edituri au celebrat decenii de activitate prolixă. Muzicieni creează orchestre, umplu săli şi oferă melomanilor integrale – sau instituie festivaluri-delicatesă. Balerine celebre în lume revin pe acasă, fie şi ocazional. Pictori dau de gândit. Regizori provoacă societatea – sau chiar justiţia. Iar arhitecţi dau de văzut.

 • Despre necesitatea orei
de muzică/arte în şcoli şi alte mici nimicuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre necesitatea orei de muzică/arte în şcoli şi alte mici nimicuri

  Începutul de an 2016 a adus vestea că într-una dintre cele 3 versiuni de plan-cadru pentru învăţământul gimnazial (una trebuie aleasă pentru copiii vor începe clasa a V-a peste 2 ani) se propune excluderea studierii muzicii la clasa a VIII-a (dar a artelor plastice la clasa a V-a, în schimb, în aceeaşi versiune, la clasa a V-a începe studiul fizicii şi chimiei).

 • Trei săptămâni de muzică clasică, la concertele SoNoRo Conac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei săptămâni de muzică clasică, la concertele SoNoRo Conac

  Astăzi începe seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac (9-27 iunie), unde muzica clasică se va asculta la câteva dintre cele mai spectaculoase edificii de patrimoniu din ţară. Primul concert are loc astăzi, la Vila Dobruşa din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, începând cu ora 16.00.

 • Festivalul Sonoro: o sărbătoare a muzicii de cameră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Sonoro: o sărbătoare a muzicii de cameră

  În adevăr, pe parcursul a opt ani, Festivalul Sonoro a devenit o veritabilă instituţie de concerte, de educaţie muzicală artistică; este destinată publicului larg pe care reuşeşte să-l capaciteze cu nebănuită eficienţă, este destinată tinerilor muzicieni cărora le oferă o exemplaritate a manifestărilor, le oferă inclusiv stagii utile de perfecţionare profesională.

 • Start la SoNoRo, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Start la SoNoRo, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră

  Astăzi, 1 noiembrie, începe cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului SoNoRo „UP“, printr-un concert găzduit de Palatul Cotroceni din Bucureşti, de la 19.00, unde vor fi prezenţi numeroşi artişti internaţionali renumiţi în rândul publicului iubitor de muzică de cameră.

 • „We Are Here“ - pe Internet nu se dă pomană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „We Are Here“ - pe Internet nu se dă pomană

  Dacă finanţare de la ICR nu e, nimic nu e? Greşit. Finanţarea publică prin platforme online vine în ajutorul organizatorilor de festivaluri şi a celor care vor să creeze noi produse, dar nu au fonduri.

 • ”Despre dragoste şi alţi demoni” de la Cluj închide la
SoNoRo”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”Despre dragoste şi alţi demoni” de la Cluj închide la SoNoRo ”

  Melomanii clujeni au parte în acest weekend de o călătorie de dragoste în lumea muzicii la Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo. Manifestarea debutează la Cluj sâmbătă, 24 noiembrie, ora 19.00, în Sala Auditorium a Universităţii “Babeş-Bolyai” cu concertul “Despre dragoste şi alţi demoni”.

 • Muzică de cameră la malul Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică de cameră la malul Dunării

  Tineri instrumentişti, câştigători ai burselor SoNoRo – Interferenţe, au petrecut o săptămână de studiu şi huzur la Portul Cultural Cetate, sub îndrumarea unor muzicieni de renume din străinătate.

 • Festivalul SoNoRo vine şi la Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul SoNoRo vine şi la Cluj-Napoca

   Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo ajunge astăzi şi la Cluj-Napoca. La ora 19:00 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei de pe strada Memorandumului 21 sunt aşteptaţi iubitorii acestui gen de muzică.

 • Evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în acest weekend în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în acest weekend în Bucureşti

  bucuresti.adevarul.ro îţi prezintă programul evenimentelor din weekend-ul 5-6 noiembrie din Capitală. Un festival de film şi unul de teatru, un târg de turism, unul erotic şi altul pentru mirese, dansuri irlandeze şi muzică clasică - oferta culturală pentru weekend-ul 5-6 noiembrie este foarte variată.

 • Un festival trendy de muzică clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un festival trendy de muzică clasică

  La vârsta de cinci ani, Festivalul SoNoRo, subintitulat în 2010 „Un ballo in maschera“, a devenit un festival la modă, oferind concerte în mai multe orașe. În anumite medii tinere, poate nu se ştie că există două orchestre simfonice mari în Bucureşti, dar se ştie cu siguranţă că e „cool“ să mergi la SoNoRo să asculţi muzică clasică.

Modifică Setările