Stiri despre simfonie

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Piloni ai spiritului clasicismului vienez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piloni ai spiritului clasicismului vienez

  Nu poţi să nu observi, de la Haydn, de la Beethoven, la Brahms şi Bruckner, de la valorile clasicismului muzical de secol XVIII, la cele ale simfonismului romantic târziu, de sfârşit de secol XIX, un veritabil filon străbate parcursul muzicii europene spre ultimele consecinţe ale gândirii tonal armonice.

 • Momente şi evenimente pe scena Atheneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente şi evenimente pe scena Atheneului Român

  Am asistat la ambele concerte ale orchestrei Filarmonicii aflată recent sub conducerea maestrului Horia Andreescu;  în concertul de joi, Simfonia în re minor de César Franck a dispus de un impresionant echilibru al construcţiei condiţionate în bună parte de marile simetrii ale lucrării, model dezvoltat ulterior, în anume sens, şi în cadrul simfonismului enescian.

 • Festivalul George Enescu 2015. Prezenţe prestigioase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu 2015. Prezenţe prestigioase

  După perfecţiunea barocă din „Catone in Utica” de Leonardo Vinci şi monumentala „Elektra” de Richard Strauss, a venit rândul operei „Wozzeck” de Alban Berg, ca primă audiţie românească. În concert, la Sala Palatului, cu concursul Corului şi Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Leo Hussain, dirijorul corului Iosif Ion Prunner. Corul de copii a fost pregătit de Voicu Popescu.

 • Ultimele „simfonice“ din festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimele „simfonice“ din festival

  Făcând o retrospectivă a ultimelor „simfonice” din Festivalul „Enescu” 2015, am remarcat faptul că de la Munchen au fost invitate două ansambluri şi se prea poate ca organizatorii să fi dorit o „cuplare” a lor în seri succesive, astfel încât, la Sala Palatului, am ascultat Orchestra bavareză de Stat şi apoi cea de la Staatsoper, deşi nimeni nu a înţeles dacă între ele era vreo diferenţă sau nu.

 • Mult sunet pentru mai puţină muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mult sunet pentru mai puţină muzică

  Nu mulţi se pot lăuda cu faptul că au ascultat pe viu, în sala de concert, „Te Deum”-ul de Hector Berlioz. Prilejul ne-a fost oferit de ansamblurile reunite ale Filarmonicii, de corul, de orchestra simfonică, de tenorul Ionuţ Popescu, cu toţii aflaţisub conducerea diriijorului Daisuke Soga, muzician cunoscut al scenelor noastre de concert, moment realizat cu participarea maestrului de cor Iosif Ion Prunner.

 • Deţinuţii de la Colibaşi au vândut icoane de
sute de lei la Simfonia Lalelelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deţinuţii de la Colibaşi au vândut icoane de sute de lei la Simfonia Lalelelor

  Mai mulţi deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Colibaşi au confecţionat diverse obiecte, de la icoane sculptate până la picture, pe care le-au expus spre vânzare în cadrul Simfoniei Lalelelor. Toată marfa lor a fost cumpărată, banii încasaţi, câteva sute de lei, intrând în contul Penitenciarului.

 • Simfoniile Deltei în ajun de vacanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfoniile Deltei în ajun de vacanţă

  „Din primul moment tablourile Paulei Vlădescu m-au dus cu gândul la cele transformate în pelicula cinematografică de Akira Kurosawa - japonezul atât de pictural în filmul „Vise”, din 1990. Aproape că e o senzaţie de 3D, de perspectivă a nemărginirii, totul în tuşe parcă ţesute ca o pânză antică a Penelopei, în aşteptarea unui Ulise imaginar sau poate nu.

 • Concert extraordinar de muzică simfonică la Vaslui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert extraordinar de muzică simfonică la Vaslui

  Început în toamna anului trecut, proiectul de colaborare dintre Asociaţia Culturală MuZart din Iaşi şi Primăria municipiului Vaslui a început să prindă contur şi să fie tot mai apreciat de vasluieni.

 • FOTO Recital senzațional la Palatul Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Recital senzațional la Palatul Culturii

  Barabás Annamária, sopran și Zalánki Rita, la pian, ambele din Ungaria, le-au oferit melomanilor din Târgu-Mureș un recital spectaculos aseară, în Sala Mică a Palatului Culturii.

 • Car alegoric cu 6000 de flori la Simfonia lalelelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Car alegoric cu 6000 de flori la Simfonia lalelelor

  Pregătirile pentru evenimentul de suflet al piteştenilor se află pe ultima sută de metri. Vinerea viitoare, delegaţiile străine vor poposi la Piteşti, împreună cu ambasadori din şase ţări. La eveniment mai este aşteptat, de asemenea, şi Alteţa Sa Regală, principele Radu.

 • Lalelele au înflorit înainte de Simfonie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lalelele au înflorit înainte de Simfonie

  Frumoasele flori-simbol ale oraşului încep să înflorească, rând pe rând. În aceste zile, cu siguranţă cele mai frumoase lalele sunt cele din faţa Primăriei Piteşti.

 • Piteștiul se schimbă la față de Simfonia Lalelelor (GALERIE FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteștiul se schimbă la față de Simfonia Lalelelor (GALERIE FOTO)

  Peste o sută de muncitori din serviciile subordonate Primăriei au ieșit în aceste zile pentru a face curățenia de dinainte de Simfonia Lalelelor. Unii plantează flori, alții plivesc buruienile sau curăță fântânile arteziene din centru și din cartiere. Atât angajații Salpitflor Green cât și cei din cadrul Serviciului de Exploatare a Patrimoniului vor să schimbe Piteștiul la față înainte de sărbătorile care vor veni.

 • Un concert simbolic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un concert simbolic

  A asculta la Bucureşti un concert al Orchestrei Simfonice Naţionale a Companiei Publice „Teleradio“ Moldova, căreia i s-a alăturat şi Orchestra Naţională Radio, pare a ţine de normalitate. Cu toate acestea, muzicienii de peste Prut au revenit să concerteze pentru publicul bucureştean după 20 de ani de absenţă.

 • Focşani: Elevii de la Cuza iau pauză pe ritmuri simfonice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focşani: Elevii de la Cuza iau pauză pe ritmuri simfonice

  În urmă cu o lună, elevii colegiului focşănean au luat contact cu lumea radioului, în calitate de dj şi realizatori de ştiri. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 1.500 de lei, bani proveniţi din veniturile şcolii, urmând ca în perioada următoare să se achiziţioneze noi echipamente cu susţinere din partea sponsorilor.

 • Ştiri de weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiri de weekend

  Astăzi: Concert simfonic la Sindicate 

 • Simfonie de la Cernăuţi la „Leonard”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonie de la Cernăuţi la „Leonard”

  După super-spectacolul de revistă de aseară prezentat de Teatrul „Constantin Tănase" din Bucureşti, melomanii din Galaţi sunt aşteptaţi în această seară la un nou concert simfonic în cadrul Festivalului „Leonard"

 • Târgu-Mureş:Concert simfonic extraordinar al Filarmonicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş:Concert simfonic extraordinar al Filarmonicii

  Sala mare a Palatului Culturii găzduieşte de la ora 19.00 concertul vocal-simfonic susţinut de pianistul Keita Chida din Japonia, care va interpreta  lucrări de Antonin Dvorak (Uvertura „Carnavalul”), concertul pentru pian şi orchestră în fa minor de F. Chopin, “Mica suită”  de Debussy şi “Poema Română” de G. Enescu.

Modifică Setările