Stiri despre shengen

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Moldovenii nu mai pot călători în statele spaţiului Schengen cu test negativ la COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovenii nu mai pot călători în statele spaţiului Schengen cu test negativ la COVID-19

  Cetăţenii Republicii Moldova şi persoanele cu reşedinţă legală în ţară vor putea efectua exclusiv călătorii esenţiale în statele spaţiului Schengen. Cel puţin în următoarele două săptămâni, nu va mai fi posibilă realizarea călătoriilor neesenţiale în baza unui rezultatul negativ al testului PCR pentru diagnosticarea COVID-19, transmite IPN.

 • Ambasadorul Olandei şi-a încheiat mandatul în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadorul Olandei şi-a încheiat mandatul în România

  Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, a fost primit joi de preşedintele Klaus Iohannis, într-o vizită de rămas-bun. Diplomatul a fost trimis la post în decembrie 2011, iar venirea sa în România a iscat un scandal diplomatic, întrucât fostul preşedinte a întârziat cinci luni primirea scrisorii de acreditarea din partea acestuia, ca o mică răzbunare pentru opoziţia arătată de Olanda faţă de aderarea României la Schengen.

 • România nu poate adera fără Bulgaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România nu poate adera fără Bulgaria

  România şi Bulgaria fac parte din „acelaşi pachet“ al extinderii spaţiului Schengen, crede şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi . Ministrul este optimist. O decizie favorabilă ar putea fi obţinută dacă vor avea loc „discuţii bilaterale cu ţările care şi-au exprimat rezerve“, spune oficialul român.

 • Sprijin de la PPE pentru Schengen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sprijin de la PPE pentru Schengen

  Liderii Partidului Popular European (PPE) au invitat ieri reprezentanţii din ţările UE îngrijorate pe tema Schengen să viziteze şi să evalueze Bulgaria şi România. Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a cerut Partidului Popular European sprijin pentru admiterea ţării sale şi a României la Schengen în martie 2011. 

 • În simulări, poliţiştii de frontieră sunt cei mai buni la prinderea hoţilor de bănci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În simulări, poliţiştii de frontieră sunt cei mai buni la prinderea hoţilor de bănci

  În timp ce autorităţile timişene nu ştiu ce să mai facă pentru a pune capăt şirului de spargeri bancare, iar doar unii dintre infractori sunt prinşi, Poliţia de Frontieră Timiş se ţine de simulări. Dacă în realitate poliţiştii de frontieră nu au fost capabili să afle cine le-a spart depozitul şi a plecat de acolo cu baxuri de ţigări şi ceasuri scumpe, în simulări totul merge perfect.

 • Vămile din România, pregătite pentru Schengen după investiţii de 200 de milioane de euro în tehnică de ultimă generaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vămile din România, pregătite pentru Schengen după investiţii de 200 de milioane de euro în tehnică de ultimă generaţie

  O comisie din Ministerul Administraţiei şi Internelor, în frunte cu ministrul Traian Igaş, a verificat astăzi situaţia lucrărilor de la Stamora Moraviţa, renovate pentru integrarea în spaţiul Schengen. Săptămâna viitoare va veni şi comisia europeană de evaluare pentru ultima verificare. Igaş a declarat că România nu ar trebui să aibă probleme la integrarea în Schengen.

Modifică Setările