Stiri despre sanatate orala

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 96% dintre români consideră că stima de sine este influenţată de sănătatea orală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  96% dintre români consideră că stima de sine este influenţată de sănătatea orală

  Un studiu recent realizat de Philips arată că 72% dintre persoanele mulţumite de sănătatea lor dentară se consideră apreciate de cei din jur, în timp ce doar 52% dintre persoanele care nu sunt mulţumite de sănătatea lor dentară se consideră apreciate de cei din jur. Mai mult, 7 din 10 participanţi la studiu cred că ar avea de câştigat pe plan social şi profesional dacă şi-ar putea îmbunătăţi sănătatea orală.

 • Opt din zece copii români au nevoie de aparat dentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt din zece copii români au nevoie de aparat dentar

  Opt din zece copii din România au nevoie de aparat dentar, însă nu ajung la ortodont la timp. Practic, 90% din copiii care au nevoie de aparat dentar ajung la medicul specialist foarte târziu şi atunci când ajung la ortodont, micuţii au dinţii de lapte distruşi.

 • Alimente bune pentru dantură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente bune pentru dantură

  Periajul dinţilor dimineaţa şi seara este necesar pentru îndepărtarea resturilor alimentare de pe dinţi şi bacteriile care provoacă respiraţia urât mirositoare şi tartru.

 • Din ce cauză apar infecţiile dentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce cauză apar infecţiile dentare

  Sănătatea orală joacă un rol extrem de important în menţinerea unui stil de viaţă sănătos şi longeviv, motiv pentru care trebuie să monitorizezi cu mare atenţie cum evoluează starea danturii tale de a lungul timpului.

 • Cât de periculoasă poate fi periuţa de dinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de periculoasă poate fi periuţa de dinţi

  Încă de când suntem mici, părinţii şi profesorii ne vorbesc despre importanţa spălării dinţilor, pe care trebuie să-i periem de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Acesta este un obicei pe care 90% dintre noi îl respectăm, deoarece este sănătos şi necesar.

 • Care sunt cele mai mari greşeli care strică
dinţii copiilor pe termen lung? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai mari greşeli care strică dinţii copiilor pe termen lung? Aflaţi la Adevărul Live

  80% din români au probleme cu dantura, arată statisticile, iar copiii nu fac excepţie. În cazul celor mici, o igienă orală precară este şi mai dăunătoare decât în cazul adulţilor, pentru că îi programează, practic, pentru o viaţă întreagă de chinuri cu problemele dentare şi nu numai, avertizează specialiştii. Despre erorile care dăunează grav sănătăţii orale a copiilor vorbim la Adevărul Live, cu medicul pedodont Diana Marin.

 • Străinii lasă de nouă ori mai mulţi bani în clinicile stomatologice decât românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Străinii lasă de nouă ori mai mulţi bani în clinicile stomatologice decât românii

  Piaţa de turism dentar din România creşte de la an la an, astfel că numărul celor care au venit în România anul trecut special pentru a beneficia de servicii stomatologice s-a dublat. În medie, un străin lasă, în medie, 4.800 de euro în clinicile stomatologice, adică de nouă ori mai mult decât românii.

 • Cum îi învăţăm pe copii cu igiena orală. Medic stomatolog: „În prima fază, nu se folosesc periuţa şi pasta de dinţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îi învăţăm pe copii cu igiena orală. Medic stomatolog: „În prima fază, nu se folosesc periuţa şi pasta de dinţi“

  Deoarece construirea obiceiurilor orale sănătoase este esenţială, părinţii trebuie să îşi implice micuţii încă din copilărie în tot ceea ce presupune responsabilitatea igienei dentare. Dr. Lucian Bratu, medic stomatolog, a realizat pentru „Adevărul” lista celor mai importante reguli pe care copiii trebuie să le înveţe de la părinţi.

 • 1.000 de stomatologi din toată ţara oferă
consultaţii gratuite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1.000 de stomatologi din toată ţara oferă consultaţii gratuite

  În 30 de judeţe ale ţării, medicii dentişti fac consultaţii de specialitate şi oferă informaţii despre sănătatea orală gratuit. În unele aczuri, oferă şi detartraje gratuite, în cadrul campaniei „Zâmbeşte România“.

 • Infecţiile dentare ne pun sănătatea în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infecţiile dentare ne pun sănătatea în pericol

  Cariile neglijate, lucrările dentare realizate incorect şi traumele externe care afectează nervul dinţilor sunt principalele cauze care duc la producerea infecţiilor orale.

 • VIDEO Apa de gură, doar la recomandarea medicului dentist!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Apa de gură, doar la recomandarea medicului dentist!

  Este mai bună periuţa electrică decât cea clasică? Dinţii strâmbi nu se mai pot îndrepta după o anumită vârstă? La toate curiozităţile despre îngrijirea corectă a danturii au răspuns specialiştii Alexandru Brezoescu şi Marina Necşulescu, la Adevărul Live.

 • 80% din români au probleme cu dantura. Ce măsuri se pot lua?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  80% din români au probleme cu dantura. Ce măsuri se pot lua?

  Imaginea de sine, starea de spirit, dar şi sănătatea în general depind în mare măsură de sănătatea orală. Iar românii stau foarte prost la acest capitol, se arată în cel mai recent studiu pe această temă, parte a campaniilor iniţiate de Platforma Europeană pentru Sănătate Orală mai Bună.

 • Inamici mai puţin ştiuţi ai dinţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inamici mai puţin ştiuţi ai dinţilor

  Femeile sunt mai expuse bolilor gingivale din pricina modificărilor hormonale specifice. Neglijate, afecţiunile dentare pot fi punctul de plecare al unor grave probleme de sănătate, avertizează medicii cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, marcată ieri.

Modifică Setările